Θλιβερή η κατάσταση και στο Μεξικό: Οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν τους 30.000

Στο Μεξικό πωλούνται διαφόρων ειδών μάσκες για την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Το στιγμιότυπο είναι από την Πόλη του Μεξικού. EPA, Jorge Nunez




Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον ξεπεράσει τους 30.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Στην περιφέρεια αυτή αντιστοιχεί το 9,61% των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των κυβερνήσεων.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 155 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.414 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα πενήντα χιλιάδες, την ώρα που οι αρχές ετοιμάζονται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα και να επιτρέψουν την επανέναρξη της λειτουργίας επιχειρήσεων που θεωρούνται απαραίτητες, στις οποίες συγκαταλέγονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, κάτι για το οποίο πίεζε έντονα τελευταία η Ουάσινγκτον.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεξικανική επικράτεια ανήλθε σε 5.332 νεκρούς επί συνόλου 51.633 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας του Μεξικού επιμένουν να σημειώνουν πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος, καθώς εκτιμούν πως τα περισσότερα δεν έχουν διαγνωστεί.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Περισσότεροι από 316.000 θάνατοι παγκοσμίως από τον κορωναϊό: 4,7 εκατ. κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: