Τεχνητή κινητικότητα σε σημεία του Έβρου: Οι Τούρκοι χρονομετρούν τις αντιδράσεις Στρατού Ξηράς και Αστυνομίας

Στιγμιότυπο από το βόρειο τμήμα του φυλακίου των Καστανιών, εκεί όπου τα έργα αποτροπής έγιναν με ασύληπτη ταχύτητα από το Μηχανικό. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ




-Καταγράφουν από τον οπλισμό μέχρι τις νέες κάμερες ασφαλείας
-Έφτασε το πρώτο κύμα αστυνομικών από την Αθήνα στον Έβρο
-Ένα «βουβό» καλοκαίρι με ντόμινο εξελίξεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Κινήσεις που παραπέμπουν ευθέως σε παρακολούθηση των Ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο έχουν καταγραφεί σε αρκετά σημεία της οριογραμμής στον Έβρο από τις Τουρκικές δυνάμεις.

Η δράση της στρατοχωροφυλακής που πολλές φορές συμβαδίζει ακόμη και με διακινητές, δεν ήταν λίγες το προηγούμενο διάστημα. Όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στα κέντρα λήψης στρατιωτικών αποφάσεων λένε πως η Τουρκία, μετά το ηχηρότατο χαστούκι προετοιμάζεται με πολύ καλύτερο τρόπο να διαχειριστεί από την πλευρά της αυτό που εξαπολύει: Δηλαδή την ασύμμετρη απειλή μέσω του μεταναστευτικού.

Μέχρι τώρα, όπως εξηγούσαν ανώτατες πηγές, οι μόνες κινήσεις που καταγράφονται από τον Στρατό Ξηράς και την Ελληνική αστυνομία, είναι εκείνες που επιχειρούν να τεστάρουν τους χρόνους αντίδρασης της Ελληνικής πλευράς στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου. Οι μετανάστες που καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να φτάσουν στον Έβρο είναι μικροί σε αριθμούς μέχρι στιγμής.

  • Οι Τούρκοι καταγράφουν όλα τ’ αποτρεπτικά μέτρα που πήρε η Ελλάδα

Είτε στον φράχτη των 12 χλμ., είτε στην παρέμβρια περιοχή του ποταμού, που χωρίζει τις δυο χώρες, ένστολοι της στρατοχωροφυλακής ή των ειδικών δυνάμεων της Τουρκικής αστυνομίας, είναι αυτοί που σπεύδουν να πλησιάζουν στα συρματοπλέγματα ή τα παράνομα περάσματα.

Σ’ όλες τις περιπτώσεις η Ελληνική περίπολος κάνει εμφανή της παρουσία της και την αποτροπή της.

Όμως το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί λίγα περιστατικά και με άτομα που θέλουν να δείχνουν ότι είναι μετανάστες και προσπαθούν είτε να κόψουν το συρματόπλεγμα είτε να το υπερπηδήσουν, αλλά δεν το κάνουν, παραπέμπει σε στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος που έχουν αναλάβει- όπως και το δίμηνο της έξαρσης του μεταναστευτικού- υπηρεσία στην οριογραμμή.

Κύρια αποστολή αυτών είναι η συλλογή πληροφοριών για τις χρονικές αντιδράσεις των Ελλήνων στρατιωτικών και αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσίες φρούρησης. Των μέσων που χρησιμοποιούν, τι οπλισμό φέρουν, αν πρόκειται για στελέχη των ειδικών δυνάμεων ή αν ο εντοπισμός τους έγινε κατόπιν ηθελημένης κίνησης μπροστά από κάμερες ασφαλείας.

Πως η Αθήνα προετοιμάζει τη νέα ήττα της Τουρκίας στον Έβρο: Νέες ενέδρες και ετοιμότητα ενεργειών…

Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι καταγράφουν ακόμη και το αν βρίσκονται σε λειτουργία όλες οι κάμερες ασφαλείας που μεταδίδουν στα φυλάκια, σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο.

Όπως διαβεβαιώνουν ανώτατα στρατιωτικά χείλη, τα πάντα βρίσκονται εν λειτουργία και μάλιστα τα μέσα που μεταφέρουν ζωντανή εικόνα πίσω στα φυλάκια έχουν πολλαπλασιαστεί και ενισχυθεί με ακόμη πιο προηγμένα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

  • Οι πρώτοι 125 αστυνομικοί των ΜΑΤ & της ΟΠΚΕ έφτασαν στον Έβρο

Ήδη οι μικτές περιπολίες αστυνομίας και στρατού έχουν αυξηθεί ενώ σημαντική είναι και η ενίσχυση της επιτήρησης με ηλεκτρονικά μέσα φορητά και σταθερά με τα οποία σαρώνεται η μεθοριακή γραμμή.

Μάλιστα όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι 400 αστυνομικοί (οι πρώτοι 125 έφτασαν ήδη) θα ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις κυρίως σε τρία βασικά σημεία, τις Καστανιές, το Τυχερό και τις Φέρες.

Οι Καστανιές είναι το επίσημο σημείο εισόδου κι εκεί θέλει να δείχνει η Τουρκία ότι ασκείται από το εκεί έδαφος προς την Ελλάδα η μεγαλύτερη πίεση από μεγάλο όγκο μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή πλευρά.

Στο Τυχερό, φάνηκε πλέον και ο λόγος των πυροβολισμών και της προκλητικότητας της στρατοχωροφυλακής. Εκεί υπάρχουν «παραδοσιακά» παράνομα περάσματα που πλέον απέναντί τους έχουν ισχυρά αποτρεπτικά έργα ή και ισχυρές δυνάμεις φρούρησης της χώρας μας αλλά και της Frontex.

Στις Φέρες, τα νερά του Έβρου έχουν πέσει αισθητά, ιδίως τώρα το καλοκαίρι και μέσα από μια  λασπώδη περιοχή, μικρές ομάδες μεταναστών το τελευταίο διάστημα έχουν επιχειρήσει κινήσεις προς την Ελληνική πλευρά.

  • Καχυποψίες για τις μελλοντικές Τουρκικές κινήσεις

Πάντως δεν είναι λίγοι οι Αξιωματικοί που διαβάζουν με καχυποψία τις Τουρκικές ανακοινώσεις, στις οποίες βλέπουν ότι η γείτονα διατηρεί μια μεθοδικότητα και σηκώνει τα θέματα της επικαιρότητας, ώστε να τα εκμεταλλευτεί και μελλοντικά.

Πάντοτε το έκανε η Τουρκία αυτό, όμως τώρα φαίνεται ότι έχει στοχοποιήσει από τώρα τη διαχείριση που θα κάνει με την ύψωση του φράχτη.

Η διαχείριση που έκανε στην έξαρση του μεταναστευτικού, έχει δείξει πως θα επιχειρήσει να παίξει με «σημαδεμένη τράπουλα» για να κατηγορήσει την Ελλάδα για απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των μεταναστών. Φυσικά ξεχνά τις δικές της πράξεις και τις καθοδηγούμενες ενέργειες από τη στρατοχωροφυλακή στις Καστανιές.

Δείχνει δε και τη διάθεση να προβάλει αξιώσεις για το σοβαρό έργο του φράχτη κι εκεί ακριβώς πιθανολογείται από το Επιτελείο ότι θα θελήσει να «τραβήξει» ακόμη ένα φύλλο, ποντάροντας με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση την Αθήνα.

Από το Επιτελείο Αξιωματικοί έλεγαν ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι είτε «βουβό» είτε ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι που σίγουρα θα έχει πολλές εξελίξεις στην περιοχή και μέσα σε αυτές ή καλύτερα στις περισσότερες, δεν μπορεί να μην εμπλακεί και η χώρα μας ως ένα κράτος Δικαίου που θέλει να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Κάποιος να τους “φρενάρει”, λέει για τους Τούρκους ο Αποστολάκης: Επιμένει σε ισοπέδωση βραχονησίδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: