Ταξιδεύει φωτογραφικά στη Σικελία η καμπάνια του Jil Sander για τη νέα συλλογή

File Photo: Αυτή τη φορά η εκστρατεία του Jil Sander -το στιγμιότυπο από προηγούμενη παρουσίαση- κάνει… ρελάνς στους εσωτερικούς χώρους και τον όρο των ημέρων “μένουμε σπίτι” και βγαίνει στους δρόμους της Σικελίας. Photo via Youtube
Ο Γάλλος φωτογράφος Olivier Kervern φωτογράφισε στους δρόμους του Παλέρμο, του Μοντέλο και της Τζιμπελίνα, στη Σικελία τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 για τη νέα διαφημιστική εκστρατεία του Jil Sander.

Το ζευγάρι σχεδιαστών Lucie και Luke Meier του Jil Sander προσκάλεσε τον φωτογράφο στη Σικελία για να δώσει συνέχεια στη σειρά των διαφημιστικών – οδοιπορικών.

Το αποτέλεσμα είναι εικόνες, στις οποίες διακρίνεται η ήσυχη κομψότητα της συλλογής των σχεδιαστών, που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και διακρίνεται για τις καθαρές γραμμές.

«Δεν υπάρχει άλλο μέρος, στο οποία τα στρώματα της ιστορίας, το φως και η σκιά, η καθαρότητα και η ποικιλομορφία, η φύση και όσα έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος να συγχωνεύονται, όπως στη Σικελία και στο Παλέρμο» αναφέρουν οι σχεδιαστές και ζευγάρι στη ζωή.

Οι φωτογραφίες αποτελούν ταυτόχρονα μία πύλη μεταφοράς προς τον έξω κόσμο σε μία περίοδο που οι περισσότεροι μένουν στο σπίτι.

O Olivier Kervern πιστεύει ότι μέσα στη φωτογραφία υπάρχουν φευγαλέες στιγμές ελευθερίας και αλήθειας. Σε αυτές τις εικόνες οι γυναίκες και οι άνδρες του Jil Sander ταξιδεύουν. Οι σκιές, οι αντανακλάσεις και τα φώτα διαγράφονται και συγχωνεύονται ταυτόχρονα.

Η ομορφιά στην ισορροπία των αντικρουόμενων αλλά συμπληρωματικών στοιχείων που διακρίνει τις δημιουργίες των Lucie & Luke Meiers στο Jil Sander αντανακλάται πλήρως στις φωτογραφίες, αρμονία μέσα στην αντίθεση, ανοιχτά πεδία και μπαρόκ, ρευστές και γλυπτικές μορφές, αρσενικές και θηλυκές, συμπαγή υφάσματα και δαντέλες. Σε αυτά τα πορτρέτα ο Olivier κατέγραψε τα συναισθήματα που θέλαμε. Ήταν απόλαυση η συνεργασία μαζί του, σημείωσαν οι σχεδιαστές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλεμαραθώνιος στη Νέα Υόρκη: Θα διοργανωθεί στις 11 Μαΐου με τη συμμετοχή δεκάδων αστέρων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal