Τα θύματα της πανδημίας στο Μεξικό ξεπέρασαν το όριο των 2.000: 89 θάνατοι, 1.349 κρούσματα σε 24 ώρες

File Photo: Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατά την καθιερωμένη ημερήσια συνέντευξη Τύπου στην πόλη του Μεξικό, Μεξικό. EPA, ANGEL HERNANDEZ




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 89 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 2.061 στη χώρα.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 1.349 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 22.088.

Ο επικεφαλής της μεξικανικής υπηρεσίας προστασίας του καταναλωτή Ρικάρδο Σέφιλντ ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter ότι έχει μολυνθεί. Έγινε έτσι ο δεύτερος υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός που είναι γνωστό ότι προσβλήθηκε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το τελευταίο 24ωρο άλλοι 421 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 6.750.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον Ισημερινό αυξήθηκε κατά 308 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στους 1.371, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.128 νέα κρούσματα μόλυνσης που ανέβασαν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σε 27.464 στη χώρα των Άνδεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας χθες Σάββατο.

ΕΠΙΣΗΣ: Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 370 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει έτσι τους 7.090 στη χώρα της κεντρικής Αμερικής — εξ αυτών, έχουν υποκύψει στην COVID-19 οι 197 —, αποδίδοντας πάντως εν μέρει την αύξηση στη διεύρυνση των διαγνωστικών εξετάσεων.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Μακελειό στη Βενεζουέλα: 46 νεκροί και 60 τραυματίες σε εξέγερση σε φυλακή της Πορτουγέσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: