143 οι νεκροί στην Ελλάδα, 8 τα νέα κρούσματα: Υποχρεωτική η μάσκα σε ταξί και καταστήματα

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, ενημερώνουν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 8, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.620

Επίσης, ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο τρεις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 143.

Ακόμα 37 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Διευκρινίσεις για την χρήση μάσκας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Από τη Δευτέρα η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα». Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα, σημείωσε περαιτέρω.

Τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως “Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες”.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει από το στόχο μας. Τη Δευτέρα περνούμε στη νέα φάση με τον αόρατο εχθρό. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», δήλωσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Από Δευτέρα οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στους δρόμους για την αντιμετώπιση του ιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: