Στις φλόγες για τρίτη νύχτα η Μινεάπολις: Πυρπόλησαν το Αστυνομικό Τμήμα-Ζητούν δικαιοσύνη για τον Φλόιντ [videos]

File photo: Το αστυνομικό τμήμα όπου εργάζονταν οι 4 αστυνομικοί που ευθύνονται για το θάνατό του Τζορτζ Φλόιντ παραδόθηκε στις φλόγες πολιορκημένο από το οργισμένο πλήθος. . EPA, TANNEN MAURY




Συνεχίζονται για τρίτη νύχτα οι ταραχές μετά τη δολοφονία του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς ως αποτέλεσμα αναίτιας ρατσιστικής βίας κατά τη σύλληψή του.

  • Το αστυνομικό τμήμα όπου πιστεύεται ότι εργάζονταν οι 4 αστυνομικοί που ευθύνονται για το θάνατό του παραδόθηκε στις φλόγες πολιορκημένο από το οργισμένο πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το κτήριο.

Οι αρχές της Μινεάπολις ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσονται 500 μέλη της Εθνοφρουράς τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το CNN υπάρχει ένα νεκρός από πυροβολισμό, κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων, οι συνθήκες θανάτου του οποίου είναι υπό διερεύνηση.

Από χθες αστυνομικοί είχαν στήσει φράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Οι ταραχές συνεχίζονταν όλη νύχτα με αστυνομικούς, ακόμα και ακροβολισμένους σε στέγες γειτονικών κτιρίων, να κάνουν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου και τους διαδηλωτές να ρίχνουν πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα.

Υπήρξαν επίσης διαδηλώσεις στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Μέμφις.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν την Τρίτη από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο παραμένει ανοικτή η έρευνα.

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τους.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δυστυχώς, νέα αύξηση του αριθμού των νεκρών στις ΗΠΑ: Συνολικά 101.573 θάνατοι, 1,720,613 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: