Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Photo via Twitter, @PrimeministerGR




Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τοπικούς φορείς.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, που θα ξεκινήσει στις 11.00, ο πρωθυπουργός:

  • Θα επισκεφθεί το σταθμό λεωφορείων Μακεδονία
  • Θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα
  • Θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα
  • Θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με:

  • Το ΔΣ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)
  • Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης
  • Τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Επίσης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμονας») και επίσκεψη στην εταιρεία BETA CAE.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, έκανε λόγο για «εθνική επιτυχία» ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού. «Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, προειδοποίησε όμως ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά. Προανήγγειλε μάλιστα «νέο ΕΣΥ» στηριγμένο στην εμπειρία και τα κέρδη που αφήνει πίσω της η πανδημία.

Εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα ως απότοκο της υγειονομικής κρίσης θα κυμανθεί μεταξύ του 5-10%, ενώ -όπως είπε- είναι πεποίθησή του ότι δεν θα έχουμε την απόλυτη καταστροφή στον τουρισμό. Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει την 4ετία, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Όσον αφορά το θέμα του Έβρου τόνισε ότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι απολύτως καθορισμένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης και των πρωτοκόλλων του 1926 που ακολούθησαν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δεν τρέχει τίποτα στον Έβρο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός: Ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: