Σταδιακή άρση των περιορισμών στις διελεύσεις από τις 8/6 συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί. ΚΥΠΕ, Σταύρος Ιωάννίδης




Στην σταδιακή επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων συμφώνησαν Αναστασιάδης και Ακιντζί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους Τ/κ που δουλεύουν, σπουδάζουν ή υποβάλλονται σε θεραπεία και τους Τ/κ που μένουν στην Πύλα και εργάζονται στο ψευδοκράτος.

Όπως σημειώνεται από τα κατεχόμενα, Αναστασιάδης και Ακιντζί, κατέληξαν επίσης σε συμφωνία αρχών όσων αφορά την άρση των περιορισμών για τους Ε/κ και Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα και διευκολύνσεις στις διελεύσεις για ανθρωπιστικά θέματα.

Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες η διέλευση με αυτοκίνητα θα γίνεται από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ενώ για τους μαθητές από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτές οι διελεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου και θα απαιτείται ένα πιστοποιητικό διεξαγωγής ελέγχου για τον κορωνοϊό τις τελευταίες 3 ημέρες με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ σκέφτονται η κυβέρνηση της Δημοκρατίας να διεξάγει δικό της δειγματοληπτικό έλεγχο.

Οι Αναστασιάδης – Ακιντζί, συμφώνησαν επίσης στο να συνεδριάσει η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, με την συμμετοχή των συντονιστών όλων των Επιτροπών από τις δύο πλευρές, υπό την αιγίδα των ΗΕ, και να καθορίσει, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα, έναν οδικό χάρτη με τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στις διελεύσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει την απόφαση Αναστασιάδη και Ακιντζί για οδοφράγματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: