Σοκαρισμένος ο ελληνισμός του Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία 39χρονου ομογενούς από την Κύπρο

Ο 39χρονος ομογενής Κυριάκος Κούρτης πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του, στο Σίδνεϊ. Photo via Facebook, Kevin Kourtis




Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο ελληνισμός του Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ενός ομογενή που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 39χρονος ομογενής Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του. Τα μέλη της συμμορίας φέρεται πως φορούσαν μάσκες.

  • Ο θάνατός του επήλθε λίγο μετά την άφιξη ασθενοφόρου για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Μέσα στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν δυο γυναίκες. Μια 34χρονη και μια 43χρονη. Η 34χρονη τραυματίστηκε ελαφριά.
  • Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε δυο νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος πηδώντας από τον φράχτη στο πίσω μέρος του σπιτιού του θύματος.

Οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν την Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την άγρια δολοφονία.

Οι δυο συλληφθέντες έφυγαν πεζοί από τον τόπο του εγκλήματος ενώ οι άλλοι τρεις δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο. Η αστυνομία βρήκε επίσης δυο φονικά όπλα.

Η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνές της και για τους άλλους τρεις δράστες που πιστεύεται ότι επισης είναι νεαρής ηλικίας.

  • «Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν το θύμα γνώριζε τους δράστες. Πάντως ο Κούρτης φέρεται να ήταν γνωστός στις αρχές», αναφέρει η ελληνική ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας Νέος Κόσμος.

Αστυνομικός, μιλώντας σε ΜΜΕ, σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως ερευνάται εάν η επίθεση ήταν στοχευμένη και το θύμα γνώριζε τους δράστες.

Σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS o Κούρτης γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο.

  • Το θύμα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο χωριό της μητέρας του, τα Λύμπια. Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν από έξι χρόνια περίπου, ανέφερε η SBS.

Συγγενικό πρόσωπο του αποθανόντος, με ανάρτησή στο Facebook, σημειώνει πως ο θάνατος του 39χρονου έχει βυθίσει την οικογένεια στο πένθος.

  • «Ο Κυριάκος είχε πολύ καλή καρδιά και δεν άξιζε ένα τόσο τραγικό τέλος στη ζωή του», έγραψε και προσέθεσε: «Θα μας λείψει πολύ και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Φίλοι του τον περιγράφουν ως έναν ήμερο άνθρωπο που αγαπούσε να μένει σπίτι και να περνά χρόνο με φίλους. «Δεν του άρεσαν τα πάρτι, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος».

Η οικογένεια του αποθανόντος συγκεντρώνει χρήματα για να μπορέσει να μεταφέρει τη σορό του 39χρονο στην Κύπρο για να ταφεί σε πάτριο έδαφος, αναφέρει σε νεώτερο ρεπορτάζ του ο Νέος Κόσμος.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com

Η νέα καταδίκη του Χένρι Κίσινγκερ: Το βιβλίο-ντοκουμέντο του αείμνηστου Ευγένιου Ρωσσίδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: