Σκουρλέτης: Να αναζητηθούν οι όροι της προγραμματικής σύγκλισης για νέα προοδευτική πλειοψηφία

File Photo: Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, που εκπορεύεται από την κυβέρνηση, είναι αναντίστοιχο με τις ανάγκες του τόπου αυτή τη στιγμή».

Αυτό υποστήριξε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, στον «Αθήνα 9,84» και πρόσθεσε: «εκτός και εάν οι συνθήκες το επιβάλουν, λόγω διόγκωσης των αρνητικών επιπτώσεων στη δοκιμαζόμενη οικονομία, από την κυβερνητική πολιτική».

Είπε ακόμη ότι «σε αυτό το νέο περιβάλλον προκλήσεων και με δεδομένη την απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές, πρέπει να αναζητήσουμε τους όρους μιας στέρεης προγραμματικής σύγκλισης που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα προοδευτική πλειοψηφία».

Τυχόν εκλογές, είπε, δεν θα περιστραφούν αποκλειστικά στα υγειονομικά ζητήματα, που κι εκεί ακόμα περιμένουμε τη θωράκιση του δημόσιου τομέα και πρόσθεσε ότι «επικαιροποιούμε το σχέδιό μας για τις άμεσες ανάγκες διαχείριση της κρίσης, το «Μένουμε Όρθιοι»».

Υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση μισθών στο Δημόσιο

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις «εισηγήσεις για μείωση μισθών στο Δημόσιο»: «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση μισθών και στο «σκληρό» Δημόσιο τομέα, αλλά πολύ περισσότερο σε αυτό που ονομάζουμε πρώην ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και ιδιαίτερα στον τομέα των συμβασιούχων, σε αυτούς τους καταταλαιπωρημένους συμπολίτες μας οι οποίοι επί χρόνια ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Όταν έχει επιλεχθεί από την κυβέρνηση, η αγορά από μόνη της να κάνει τις επιλογές της, αυτό μπορεί να είναι πολύ άγριο. Διότι η αγορά όταν μένει ανεξέλεγκτη αρχίζει και λειτουργεί σαν τη ζούγκλα».

Για την πιθανότητα ενόχλησης κάποιων, προερχόμενων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αναφοράς στον «αυριανισμό» ανέφερε: «Δεν είμαι αυτός που ανακάλυψε τον όρο «αυριανισμός», άλλωστε αφορούσε μία περίοδο κατά την οποία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άφησε το αρνητικό του αποτύπωμα.

Δεν ήταν κάτι το φυσικό στο πολιτικό σύστημα της χώρας και θα έλεγα ότι σήμερα, ψήγματα και στοιχεία αυτής της αντίληψης, αυτής της πρακτικής, τα συναντά κανείς οριζόντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Όταν έκανα τη συγκεκριμένη αναφορά -και δεν έχω να προσθέσω πολλά περισσότερα γύρω από αυτό- αυτή δεν αφορούσε, προφανώς, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκα σε αντιλήψεις και πρακτικές οι οποίες «επικοινωνούν» με εκείνη την περίοδο. Επαναλαμβάνω ότι κάτι τέτοιο το συναντά κανείς οριζόντια στα κόμματα. Ήταν ένα φαινόμενο που συνέβαλε στην αρχή της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού βάζει ο πρωθυπουργός: Η κυβέρνηση λειτουργεί αποδοτικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: