Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις πρώην αστυνομικούς που εμπλέκονται στον θάνατο του Φλόιντ

Η κρατική περιπολία της Μινεσότα αναπτύσσεται γύρω από την περιοχή των καθημερινών διαμαρτυριών για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη. EPA, CRAIG LASSIG




Ο ένας από τους τέσσερις πρώην αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψη και τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη της Μινεσότας, συνελήφθη σήμερα, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη είναι ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο ίδιος που βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του 46χρονου υπόπτου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της κομητείας Χάνεπιν.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox 9 KMSP, ο Τσόβιν έχει μεταφερθεί και κρατείται στο Γραφείο Συλλήψεων Εγκληματιών της Πολιτείας.

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια διώκεται ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη σήμερα κατηγορούμενος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του 46χρονου Φλόιντ και να τον ακινητοποιεί ενώ εκείνος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει, κατηγορείται “για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας”, ανέφερε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη του Τσόβιν, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί από την αστυνομία.

Αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο του θανάτου του Φλόιντ ξέσπασαν ταραχές στη Μινεάπολη, κυρίως στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του.

Για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη και μια ομοσπονδιακή έρευνα, εκτός από εκείνην που κάνει η Πολιτεία της Μινεσότας.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η αμερικανική πόλη Μινεάπολη, που συγκλονίζεται από ταραχές μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας, θα έχει απαγόρευση της κυκλοφορίας από το βράδυ της Παρασκευής, όπως επέβαλε ο δήμαρχός της.

Από τις 20.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου) έως τις 06.00 την επομένη το πρωί, οι δρόμοι της πόλης στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι έρημοι, με εξαίρεση μόνο την παρουσία σε αυτούς των δυνάμεων της τάξης, πυροσβεστών και ιατρικού προσωπικού.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μινεάπολη, ΗΠΑ

 

Καταδικάζει τον θάνατο του Φλόιντ ο Ομπάμα: Δεν είναι «φυσιολογικό» στην Αμερική του 2020

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: