Συναγερμός στο νοσοκομείο”Ελπίς”: Ιχνηλάτη, ακύρωση εφημερίας, κρούσματα σε γιατρούς και ασθενείς

File Photo: Ασθενής που αρχικά βρέθηκε αρνητικός στον Covid-19 φαίνεται πως μετέδωσε τον ιό σε γιατρούς και ασθενείς. @amna_news




Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 σε επαγγελματίεςυγείας που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών.

Στο νοσοκομείο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώθηκε διασπορά κρουσμάτων κορωναϊού, από θετικό στον ιό ασθενή.

Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τον  COVID-19.  Αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό.

Η αναστάτωση και η ανησυχία στο νοσοκομείο “Ελπίς” ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα, όταν στην Β΄Παθολογική Κλινική του νοσηλευτηρίου εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα κορωναϊού. Το πρώτο τεστ που του έγινε βγήκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Β΄Χειρουργική Κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες, ωστόσο, παρουσίασε συμπτώματα του Covid-19 και υποβλήθηκε σε νέο τεστ το οποίο αυτή τη φορά έδειξε πως ο ασθενής ήταν τελικώς θετικός.

Από την ιχνηλάτηση που ακολούθησε, βρέθηκε να νοσούν δυο ακόμη γιατροί και μια νοσηλεύτρια, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική μία γιατρός και μια ασθενής που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική.

«Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ ίδιες, λέει ο Μηταράκης: Σε εξέλιξη ο έλεγχος για τα κονδύλια του μεταναστευτικού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: