Συγχαρητήρια επιστολή σε Μητσοτάκη από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για τη διαχείριση της πανδημίας

Η πόλη του Ναυπλίου άδεια κατά τη διάρκεια της σημερινής Πρωτομαγιάς λόγω του κορωναϊού και των περιοριστικών μέτρων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Τα θερμά της συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού, απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, μέσω επιστολής της προς τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη.

«Είναι υπέρτατη υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για την υποδειγματική διαχείριση της κρίσεως στη χώρα μας από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και να σας συγχαρούμε για την αποτελεσματικότητα με την οποία συνεχίζετε την προσπάθεια σας, που μας κάνει όλους ιδιαίτερα περήφανους και τους Έλληνες ασφαλείς», σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, απευθυνόμενος προς τον κ. Χρυσουλάκη και απαντώντας σε δικό του μήνυμα σχετικά με την επέτειο ίδρυσης του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που στις 29 Απριλίου συμπλήρωσε 116 χρόνια λειτουργίας, καθώς ιδρύθηκε το 1904.

«Παρακαλώ όπως μεταβιβάσετε τα θερμά συγχαρητήρια τής εδώ ομογένειας στην ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και φυσικά και ιδιαίτερα στην ηγεσία της κυβέρνησης και στον πρωθυπουργό για τον άθλο τους», γράφει ο κ. Καβαλής, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Και η επιστολή προς τον γγ Αποδήμου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκη καταλήγει: «Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, που από το 1856 που φρόντισε ανά τα έτη να διαφυλάξει τον Ελληνισμό στη χώρα του Νείλου, θα συνεχίσει την πορεία της και προσβλέπει πάντα στην στήριξη σας για όλα τα μικρά και μεγάλα που μας απασχολούν και που στο πρόσωπο σας βρίσκει πάντα τον στενό συνεργάτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Ενθαρρυντικά σχόλια για την οικονομία της Αίγυπτου από ΔΝΤ κι άλλους Οίκους εν μέσω της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: