Σε καραντίνα και ο αντιπρόεδρος Πενς λέει το Bloomberg: Φόβοι ότι τον “κόλλησε” η εκπρόσωπος Τύπου, Κέιτι Μίλερ

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς με τη σύζυγό του Κάρεν στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, Stefani Reynolds / POOL




Ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δεν θα μεταβαίνει στον Λευκό Οίκο για ένα διάστημα, μετά τη διάγνωση της εκπροσώπου Τύπου Κέιτι Μίλερ με τον κορωναϊό την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνουμε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν παραβρέθηκε σε συνάντηση το Σάββατο με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο κ. Μαικ Πενς επέλεξε μόνος του να τεθεί σε “αυτο-περιορισμό” σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Μέχρι της στιγμής ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έχει διαγνωστεί αρνητικός στον ιό, όπως και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πένς διαγνώστηκε αρνητικός και την Κυριακή, αλλά μένει στο σπίτι του και προσέχει, δήλωσαν πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επειδή η απομόνωσή του δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πενς, διαγνώστηκε θετική στον κοροναϊό την Παρασκευή. Η κ. Κάιτι Μίλερ είναι η εκπρόσωπος και της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου, της οποίας ηγείται ο Πενς και η οποία συναντήθηκε τελευταία φορά την Πέμπτη.

Η θετική διάγνωση της κ. Μίλερ ακολούθησε την ανακοίνωση ότι ένα μέλος του Ναυτικού που εργάζεται ως υπάλληλος στον Τραμπ βρέθηκε θετικός.

Η κ. Μίλερ είναι παντρεμένη με έναν από τους στενότερους βοηθούς του Τραμπ, τον Στίβεν Μίλερ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο τρεις κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ που είναι μέλη της ειδικής ομάδας ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέτρα απομόνωσης.

Οι επικεφαλής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι εισέρχονται σε “αυτο-καραντίνα”, ενώ ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι θα εξασκήσει αυτό που αποκαλεί «τροποποιημένη» καραντίνα.

Είναι σοβαρό το πρόβλημα στο Λευκό Οίκο: Σε “περιορισμό” οι βασικοί αξιωματούχοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: