Σε δημοπρασία συλλεκτικές φωτογραφίες της νεαρής Μέριλιν Μονρόε πριν γίνει διάσημη [εικόνες]

Σετ φωτογραφιών της Μονρόε που βγαίνει σε δημοπρασία. Via Nate D. Sanders




Αγνωστες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε σε νεαρή ηλικία και το πρώιμο στάδιο της καριέρας της βγαίνουν σε δημοπρασία.

Οι περισσότερες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον André de Dienes αρχής γενομένης από το 1945 και τη διαδικτυακή δημοπρασία (που λήγει σήμερα) διεξάγει ο οίκος Nate D. Sanders.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αναφέρει ότι οι αυθεντικές φωτογραφίες του Andre de Dienes είναι στο μεγαλύτερό τους μέρος σπάνιες.

Οι φωτογραφίες εικονίζουν τη νεαρή Μέριλιν Μονρόε πριν ακόμη το άστρο της αρχίσει για τα καλά να ανατέλλει και θεωρούνται περιζήτητες από τους συλλέκτες.

Οι τιμές εκκίνησης ξεκινούν από τα 1.000 δολάρια με εξαίρεση μία φωτογραφία της Μονρόε τόπλες υπογεγραμμένη από τον Χιου Χέφνερ, τον ιστορικό εκδότη του Playboy. Η τιμή εκκίνησης αυτής της φωτογραφίας είναι 4.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία αν και τραβήχθηκε το 1946, δεν εκδόθηκε στο Playboy παρά μόνο το 1987, στη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο της Μονρόε.

Η παλαιότερη από τις φωτογραφίες της δημοπρασίας προέρχεται από τις πρώτες φωτογραφίσεις της Μονρόε ως μοντέλο, πίσω στο μακρινό 1945 και σε ηλικία 19 ετών. Τότε που η Μέριλιν ήταν βεβαίως ακόμη γνωστή ως Νόρμα Τζην Ντόχερτι. Και ήταν και κοκκινομάλλα.

Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες από το 1949 όπου η Μέριλιν εικονίζεται με μαγιό σε παραλία του Long Island. Τραβήχθηκαν λίγο πριν από τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο (στην ταινία «Love Happy»).

Ένα ακόμη σετ φωτογραφιών προέρχεται από το 1953 με φόντο το ξενοδοχείο Bel Air Hotel.

Είναι η χρονιά που η καριέρα της Μονρόε απογειώνεται καθώς πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως ο «Νιαγάρας», «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές» και «Πώς να παντρευτείς έναν εκατομμυριούχο».

Με πληροφορίες από New York Post  Ολες οι φωτογραφίες από το site του οίκου δημοπρασιών Nate. D Sanders

Κάθε κουκλάκι και ένας μαθητής: Δασκάλα δημοτικού βρήκε τρόπο να φέρει τους μαθητές πιο… κοντά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: