Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Λεμεσού: Κατάληψη από χιλιάδες… σκουλήκια σε σπίτια και αυλές [video]

Οι κάτοικοι απευθύνουν δραματική έκκληση στις τοπικές Αρχές και στα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες, όπως συντονισμένα προβούν σε ψεκασμούς. Photo via Youtube




Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι κοινοτήτων της Ανατολικής Λεμεσού που εδώ και μία δεκαετία είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν με χιλιάδες… σκουλήκια, τα οποία κατακλύζουν τα σπίτια και τις αυλές τους.

Το απεχθές φαινόμενο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου δέκα χρόνια και επηρεάζει κυρίως τις κοινότητες Μονής, Πύργου, Παρεκκλησιάς, Μοναγρουλίου και Πεντακώμου.

Κάτοικος της κοινότητας Μονής με τον οποίο συνομίλησε το philenews ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα απευθύνθηκε στις Υγειονομικές Υπηρεσίες, αλλά και στο Κρατικό Χημείο και κατόπιν αναλύσεων και εξετάσεων που έγιναν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα σκουλήκια δεν είναι κομιστές ασθενειών και είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, όπως ανέφερε, το πρόβλημα παραμένει και τα σκουλήκια πολλαπλασιάζονται.

Αρκετοί κάτοικοι των περιοχών αυτών πραγματοποιούν συχνούς ψεκασμούς στα σπίτια και τα υποστατικά τους για απομάκρυνση των σκουληκιών, ωστόσο αυτά επανεμφανίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει συντονισμένη προσπάθεια απομάκρυνσής τους.

Οι κάτοικοι απευθύνουν δραματική έκκληση στις τοπικές Αρχές και στα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες, όπως συντονισμένα προβούν σε ψεκασμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά το πρόβλημα και να απαλλαγούν οριστικά από την ενοχλητική παρουσία των σκουληκιών.

Στο πιο κάτω βίντεο που μας απέστειλε κάτοικος της κοινότητας Μονής Λεμεσού η… «συγκομιδή» σκουληκιών σε μία μόνο ημέρα.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο-Παναγιώτα Χαραλάμπους

Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερα στο θέμα των επισκέψεων ρωσικών πολεμικών στα λιμάνια της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: