Σακελλαροπούλου από Θράκη: H Ελλάδα της δημιουργίας, η απάντησή μας στις προκλήσεις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε τη Μονάδα Ανακύκλωσης Μπαταριών «SunlightRecycling» στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020. Η Πρόεδρος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Θράκη, όπου βρίσκεται από την Πέμπτη.

«Η Θράκη είναι το ζωντανό παράδειγμα όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι πολίτες μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά και να αγωνίζονται για το κοινό τους μέλλον», είπε η κ. Σακελλαροπούλου και αναφέρθηκε στις επισκέψεις που έκανε σε επιχειρήσεις της περιοχής, λέγοντας: «Βρέθηκα χθες και σήμερα κοντά σε επιχειρήσεις και παραγωγούς που στηρίζουν την παραγωγική και αναπτυξιακή προσπάθεια της ακριτικής Θράκης. Που ακόμα και μέσα στην κρίση κατάφεραν όχι απλώς να επιβιώσουν αλλά να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, να επεκτείνουν τη δράση τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να στηρίξουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν πλούτο για τη χώρα».

Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για το δυναμισμό τους, την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν και για το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να αναπτύσσονται στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης της ακριτικής Θράκης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών “SunlightRecycling”, το οινοποιείο Κίκονες, τα “Θρακικά Εκκοκκιστήρια” βάμβακος και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών “Γενισέα” που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις παραπάνω επιχειρήσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά από τους υπεύθυνους για τις δραστηριότητες τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του απεσταλμένου Ν. Ρούμπου
Ξάνθη, Ελλάδα

Παίζει το χαρτί του εθνικισμού ο Ερντογάν, η Ελλάδα δεν φοβάται, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: