Ρεκόρ ζέστης στο Μόντρεαλ: O υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 36,6 βαθμούς Κελσίου

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. photo Via Twitter, @JustinTrudeau




Το Μόντρεαλ γνώρισε την θερμότερη ημέρα στην ιστορία του για τον μήνα Μάιο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36,6 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά η χθεσινή θερμοκρασία ήταν η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη μητρόπολη του Κεμπέκ, προσεγγίζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 37,6 βαθμών (1η Αυγούστου 1975).

«Χθες (Τετάρτη), ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα έντονη, ήταν μια ημέρα που καταγράφηκαν ρεκόρ σε πολλές περιοχές του Κεμπέκ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάιμον Λέγκολτ, μετεωρολόγος του Environnement Canada.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τον μήνα Μάιο στο Μόντρεαλ (34,7 βαθμοί) είχε καταγραφεί στις 26 Μαΐου του 2010.

«Βρισκόμαστε ακόμη στον μήνα Μάιο κι αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτό το κύμα ζέστης είναι ότι είναι ισχυρό», συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος περιγράφοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν το Κεμπέκ και το Οντάριο από τις αρχές της εβδομάδας.

Το φαινόμενο προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς οι κάτοικοι του Μόντρεαλ είδαν νιφάδες χιονιού να πέφτουν πριν από σχεδόν 3 εβδομάδες.

«Κάνει περισσότερη ζέστη κι από τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είναι ένα κύμα πολύ μεγάλης ζέστης για το Μόντρεαλ», υπογραμμίζει ο Λέγκολτ.

Στο Οντάριο, η πρωτεύουσα Οτάβα έσπασε το ρεκόρ για τις 27 Μαΐου με 35 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόντρεαλ, Καναδάς

Σε ρυθμό “χαλάρωσης” Ρουμανία και Βουλγαρία: Eπαναλειτουργία εστιατορίων και εκδηλώσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: