Ραγίζει καρδιές η επανένωση δύο αδελφών: Ο κορωναϊός τις κράτησε για λίγο μακριά, ο καρκίνος θα τις χωρίσει για πάντα [video]




Δύο ηλικιωμένες αδελφές ζουν μακριά η μία από την άλλη, εδώ και χρόνια όμως συχνά μπορούν και ταξιδεύουν η μία στην άλλη όταν μπορούν φυσικά.

Ο κορονοϊός όμως τις εμπόδιζε το τελευταίο διάστημα να ταξιδέψουν.

Ο λόγος για την Κριστίν Άρσερ που ζει στη Νέα Ζηλανδία και την Γκάιλ Μπέικερ που ζει σε μία μικρή πόλη, την Bowraville στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία.

  • Τον Μάρτιο η Γκάιλ διαγνώστηκε με μία μορφή μη θεραπεύσιμου καρκίνου και οι γιατροί της έδωσαν λίγους μήνες ζωής.
  • Την ίδια περίοδο η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορα της απαγορεύοντας τις πτήσεις για 6 μήνες δηλαδή μέχρι περίπου τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Κριστίν έκανε αρκετές αιτήσεις στις αρχές της Αυστραλίας να της επιτρέψουν να ταξιδέψει και να μείνει στην Αυστραλία για όσο διάστημα χρειαστεί όμως οι αρχές της χώρας ήταν αρνητικές.

  • Η ιστορία της κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης τόσο της Νέας Ζηλανδίας όσο και της Αυστραλίας και τελικά, αφού είχε δοθεί άδεια στην ομάδα ράγκμπι New Zealand Warriors να ταξιδέψουν στην Αυστραλία για προετοιμασία για τους αγώνες, οι αρχές της Αυστραλίας υποχώρησαν και στο αίτημα της Κριστίν.

Η γυναίκα όμως χρειάστηκε να κάνει αρκετή υπομονή μέχρι να φτάσει στην αδελφή της.

Αρχικά της είχε επιτραπεί να πετάξει μέχρι το Σίδνεϊ και να μείνει σε καραντίνα για μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο μέχρι να βγει το τεστ του κορονοϊού, το οποίο ευτυχώς ήταν αρνητικό. Αν και κανονικά θα έπρεπε να μείνει για δύο εβδομάδες καραντίνα οι αρχές της επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι της λόγω και της ηλικίας της.

Φίλοι της οικογένειας μετέφεραν οδικώς, 490 χιλιόμετρα απόσταση, την συνταξιούχο νοσοκόμα Κριστίν, από το Σίδνεϊ μέχρι την πόλη Bowraville, της Νέας Νότιας Ουαλίας όπου διαμένει η μικρότερη της αδελφή Γκάιλ.

  • Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν οι δύο αδελφές συναντήθηκαν ήταν συγκινητικές. Οι δυο τους αγκαλιάζονται, γελάνε και κλαίνε αφού δεν το πιστεύουν ότι τελικά κατάφεραν να συναντηθούν αν και γνωρίζουν ότι αυτή θα είναι και η τελευταία τους φορά.

Όμως έτσι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγο χρόνο και πάλι μαζί.

“Οι λέξεις είναι λίγες, για να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους κατάφερα να έρθω εδώ και να είμαι μαζί της”, δήλωσε η Κριστίν.

Και πρόσθεσε: “Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν οι πιο σκληρές και οι πιο μεγάλες εβδομάδες της ζωής μου, νομίζω. Δεν μπορώ να το πιστέψω για να είμαι ειλικρινής. Είναι συγκλονιστικό και ταυτόχρονα πολύ συναισθηματικό, το να είμαι εδώ”.

Η Νέα Ζηλανδία, εκεί όπου διαμένει η Κριστίν είναι μία από τις χώρες του κόσμου που έχει καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν καταγράφει νέα κρούσματα.

Η Αυστραλία, στην οποία βρίσκεται σχετικά σε ύφεση η εξάπλωση του ιού, έχει κλείσει τα σύνορα της σε όλους τους ταξιδιώτες για διάστημα έξι μηνών, από τα μέσα Μαρτίου.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com

Ξεκινούν οι πτήσεις εσωτερικού στην Τουρκία στις 4 Ιουνίου: Στις 10 του μήνα και οι εξωτερικές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: