Ψηφιακή ημερίδα της ΕΕΝΕ για τον τουρισμό με κορυφαίες συμμετοχές: Πως θα την παρακολουθήσετε

File Photo: Παραλία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Με κορυφαίες συμμετοχές διεξάγεται σήμερα Πέμπτη από τις 17.00 έως τις 19.00 η ανοιχτή Ψηφιακή Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), με τίτλο «Οικονομία της Φιλοξενίας: Η Επόμενη Ημέρα».

Διακεκριμένα στελέχη του τουριστικού και του ευρύτερου επιχειρηματικού κλάδου, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, καλούνται να διερευνήσουν τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα συμβάλλουν στην επιστροφή της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής στην (νέα) κανονικότητα στο ευρύτατο φάσμα της οικονομίας που καλύπτει και επηρεάζει η «Οικονομία της Φιλοξενίας».

Δεδομένου ότι ο Τουρισμός συνέβαλε (άμεσα και έμμεσα) πέρυσι το ένα τέταρτο του Ελληνικού ΑΕΠ, ή αλλιώς το 25% της οικονομίας, και το 40% των θέσεων εργασίας, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως οι επόμενοι 4 μήνες είναι πλέον κρίσιμοι για την εθνική οικονομία. Τόσο για τον περιορισμό της αναμενόμενης ύφεσης και του κοινωνικού της κόστους, αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για μία ταχύρρυθμη, V-Shaped, ανάκαμψη το 2021-2022.

Στο πρώτο πάνελ, στην ενότητα με τίτλο, «The Big Picture: Tracking the Transformation», θα συζητήσουν οι κκ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο, Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ και Γ.Γ. Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Δημήτρης Φραγκάκης, Γ.Γ. του ΕΟΤ, και ο Ξενοφών Πετρόπουλος, Country Director Horwath HTL.

Ενώ, στο δεύτερο μέρος της ψηφιακής ημερίδας, με τίτλο: «The Circularity of the Tourism Industry Revisited: AB2B Angle», επιχειρηματίες από το χώρο της φιλοξενίας και της εστίασης να εστιάζουν στις δυσκολίες και στην αβεβαιότητα της επομένης ημέρας και επαναφοράς της χώρας σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης: Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και Αντιπρόεδρος Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Δημήτρης Χαριτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος TEZ TOUR Ελλάδας, Γιώργος Βασιλάκος, Δ/νων Σύμβουλος Diversey Hellas, Αρμόδιος Γιαννίδης, Γ. Γρ. ΕΕΝΕ και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, CEO Navigator Travel.

Τον συντονισμό της ημερίδας έχει αναλάβει ο ασκημένος δημοσιογράφος σε θέματα επιχειρηματικότητας, κ. Νίκος Υποφάντης (ΣΚΑΙ). Χορηγοί της επίκαιρης εκδήλωσης είναι ο Όμιλος Aldemar Resorts και η Vitex, με την υποστήριξη της LiveMedia, του ΣΚΑΙ, του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (DEF), του Fortune Greece / Fortune CEO Initiative, του TheCaller.gr, καθώς και του FNB και BNB Daily της NOTICE.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά, μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο της LiveMedia -https://www.livemedia.gr/rebootingtourism, ενώ μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις και σχόλια σε πραγματικό χρόνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: