Ψάχνονται συνέχεια οι Γερμανοί με τις διακοπές στην Ελλάδα: Ρεπορτάζ και για το “επιτυχημένο άνοιγμα” των παραλιών

File photo: Κόσμος κάνει ηλιοθεραπεία σε οργανωμένη παραλία στην Ανάβυσσο, κοντά στην Αθήνα, Σάββατο 16 Μαΐου 2020. Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη και ένα “καυτό” σαββατοκύριακο αναμένεται για τις παραλίες της Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ για το ενδεχόμενο η Ελλάδα νααποτελέσει έναν από τους πιθανούς τουριστικούς προορισμούς για την φετινή περίοδο διακοπών.

Εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν την εξέλιξη της σταδιακής επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα και την προετοιμασία της για την υποδοχή επισκεπτών.

«Ακόμη και σε εποχές κορωναϊού οι διακοπές στην παραλία φαίνονται εφικτές», αναφέρει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

Ο δημοσιογράφος έχει επισκεφθεί την παραλία του Αλίμου με θερμοκρασία 39,5 βαθμών Κελσίου και περιγράφει τους νέους κανονισμούς για την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες και ανάμεσα στις ξαπλώστρες, τη θερμομέτρηση στην είσοδο, το ανώτατο όριο λουομένων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια παραλία, αλλά και την απαγόρευση πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του διαχειριστή της παραλίας, ο οποίος αναφέρει ότι οι επισκέπτες της παραλίας συμπεριφέρονται καλά, και του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μεταφέρει ότι «δεν υπήρξαν προβλήματα» και τονίζει ότι ήταν σημαντικό αυτή η επανεκκίνηση να έχει επιτυχία.

«Το επιτυχημένο άνοιγμα της παραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ακτίδα ελπίδας για όλη την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η ζωή στην παραλία λειτουργεί και με τους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και από την 1η Ιουλίου, όταν οι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι τις ελληνικές παραλίες. Σε αυτήν την ημερομηνία στοχεύει και η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει ο δημοσιογράφος και, σχολιάζοντας έναν λουόμενο ο οποίος επισημαίνει ότι «η θάλασσα είναι υπέροχη, μόνο το νερό είναι λίγο κρύο», αναφέρει: «Είναι μόνο Μάιος. Μέχρι να έρθουν οι τουρίστες από το εξωτερικό, ο ήλιος μπορεί να ζεστάνει κανονικά την θάλασσα».

Ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα δημοσιεύει και το περιοδικό «Der Spiegel», αναφερόμενο στην επαναλειτουργία 515 οργανωμένων παραλιών σε όλη τη χώρα υπό αυστηρούς όρους. «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, το άνοιγμα των ακτών έγινε χωρίς προβλήματα», επισημαίνει το ρεπορτάζ και περιγράφει τους νέους κανονισμούς. Επίσης τονίζει για μια ακόμη φορά ότι «παρ’ όλες τις αντιξοότητες και αντίθετα προς τις προβλέψεις των περισσότερων εμπειρογνωμόνων, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περάσει απροσδόκητα ελαφρά την πανδημία του κορωναϊού».

Καθώς οι Έλληνες «ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό τις εντολές περί κοινωνικής απόστασης, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα εισέπραξε για αυτό επαίνους από διεθνείς οργανισμούς, ξένες κυβερνήσεις και διεθνή ΜΜΕ», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Πρωτοφανής παγκόσμια προβολή για το άνοιγμα της Ακρόπολης και την ασφαλή Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: