Πρόταση για μείωση 10% έως 20% στα συμβόλαια των παικτών του Παναθηναϊκού

File Photo: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Για τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα ήταν πολύ προτιμότερο να είχαν στη διάθεσή τους με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία και τις παραμέτρους της οικονομικής «ζημιάς» που υπέστη η ομάδα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό θα ήθελαν πριν πάνε στο (τελικό) ραντεβού με τους αρχηγούς και τους υπόλοιπους παίκτες του «τριφυλλιού» για το θέμα των περικοπών στα εφετινά συμβόλαιά τους.

Αυτό θα ήταν και το… ιδεατό και το «σωστό», εν πάσει περιπτώσει, καθότι έτσι προκύπτει πολύ πιο «ξεκάθαρα» στο πόσο θα «συμμετάσχει» η κάθε πλευρά ποσοστιαίως στην «απορρόφηση» της οικονομικής ζημιάς.

Στην παρούσα φάση όμως, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Διότι βασικές πηγές εσόδων του Παναθηναϊκού, όπως το τηλεοπτικό συμβόλαιο της NOVA ή χορηγοί της ομάδας, δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμη το εάν σκέφτονται μειώσεις λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19 και μέχρι ποιο ύψος θα μπορούσαν να φτάσουν αυτές.

Από την άλλη όμως, δεν θα ήταν καθόλου σωστό και «λειτουργικό» για όλη την ομάδα να ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες και τα πλέι-οφ και το συγκεκριμένο ζήτημα να «σέρνεται» ακόμα «εσωτερικά». Γι’ αυτό ακριβώς, αποτελεί κεντρική απόφαση της «πράσινης» διοίκησης να γίνει η συνάντηση με τους αρχηγούς μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πριν την πρεμιέρα των αγώνων κατάταξης, ούτως ώστε το θέμα να τελειώσει από νωρίς. Κι να μην γίνει «σίριαλ» το ζήτημα των περικοπών, με προτάσεις κι αντιπροτάσεις κ.ο.κ.

Οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αναφέρουν πως εδώ και λίγες ημέρες έχει ήδη γίνει μία πρώτη, «διερευνητικού χαρακτήρα» προσέγγιση… προθέσεων από υψηλόβαθμα στελέχη του Παναθηναϊκού προς την αρχηγική ομάδα. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι αρχικές προτάσεις της διοίκησης αφορούν μειώσεις 10-15% για τα χαμηλά συμβόλαια και έως και 20% για τους «υψηλόμισθους». Πρόταση που είναι υπό… διαπραγμάτευση και θα ξεκαθαρίσει στο ραντεβού της επόμενης εβδομάδας, αλλά όπως φαίνεται, υπάρχει θετική προδιάθεση και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το BBC ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα μεταδώσει δωρεάν αγώνες της Premier League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: