Πρώτα κρούσματα κορωναϊού σε δύο μετανάστες στη Λέσβο: Έφτασαν πρόσφατα από την Τουρκία

FILE PHOTO: Πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι απο τον καταυλισμό της Μόριας, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά απο το πλοίο “Νήσος Σάμος”. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σε ανταπόκριση του πρακτορείου Αssociated Ρress (των Costas Kantouris, και Nicholas Paphitis) σχετικά με τα δύο κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν, χθες Τρίτη, στη Λέσβο, σημειώνεται ότι οι δυο μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ δεν ανέπτυξαν συμπτώματα.

Οι μετανάστες αυτοί αφίχθησαν μαζί με άλλους 68 από την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα (με δύο βάρκες στις 6 και 10 Μαΐου) και όλοι τους (70), έχουν τεθεί σε καραντίνα 2 εβδομάδων στον καταυλισμό της Εφταλούς.

Πρόκειται για τις πρώτες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης από την Τουρκία εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι ελληνικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους λόγω της πανδημίας.

40.000 μετανάστες διαβιούν σε καταυλισμούς στη Λέσβο και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν ανησυχίες για ενδεχόμενο κίνδυνο τάχιστης διάδοσης του κορονοϊού λόγω του υπερπληθυσμού που παρατηρείται εκεί.

Αναφορά γίνεται και σε 25 συλλήψεις όταν επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα το πρωί, σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στα σοβαρά επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν ασκήσει κριτική και για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αποτελεί προτεραιότητα η εύρεση της πρέπουσας εγκατάστασης εντός της ΕΕ, για τους ασυνόδευτους ανήλικους.   

« Όπως γνωρίζετε, οι δυνατότητες μας έχουν εξαντληθεί και για αυτό οι πρωτοβουλίες μας λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη έχουμε σημειώσει κάποια επιτυχία με το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΠΗΓΗ: Greece: 2 migrants on eastern island test positive for virus

Γιγαντιαία επιχείρηση με εντολή Χαρδαλιά στον οικισμό Ρομά της Λάρισας: Σαρωτικοί έλεγχοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: