Προς το τέλος της οδεύει η ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού δήλωσε ο Τραμπ

File Photo: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ πριν από την αναχώρησή του από επίσκεψη στο Φοίνιξ της Αριζόνα. EPA, Yuri Gripas, ABACA




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η ειδική επιχειρησιακή ομάδα που είχε συστήσει στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οδεύει στην ολοκλήρωση της αποστολής της, καθώς η χώρα του κατ’ αυτόν εισέρχεται στη δεύτερη φάση, την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της κρίσης.

«Ο Μάικ Πενς και η task force έκαναν σπουδαία δουλειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται χειρουργικές μάσκες στην πολιτεία Αριζόνα. Τώρα όμως, πρόσθεσε, το πρόβλημα προσλαμβάνει «λίγο διαφορετική μορφή»: «αυτή η μορφή είναι η ασφάλεια και το άνοιγμα (της οικονομίας) και θα συστήσουμε μάλλον μια διαφορετική ομάδα για αυτό».

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του αυτή σημαίνει πως «αποστολή εξετελέσθη» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε «όχι, καθόλου. Το ‘αποστολή εξετελέσθη’ το λέμε όταν έχει τελειώσει κάτι».

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φοίνιξ, ΗΠΑ

 

Τη σταδιακή κατάργηση της ομάδας κρούσης κατά του κορωναϊού σχεδιάζει ο Λευκός Οίκος δηλώνει ο Πενς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: