Προειδοποιεί ο Τσιόδρας: Ήλιος και υψηλές θερμοκρασίες δεν “σκοτώνουν” τον κορωναϊό

FILE PHOTO: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες αναφέρθηκε στην αποψινή ενημέρωσή του ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορωναϊού, Σωτήρης  Τσιόδρας.

  • Ο κ. Τσιόδρας έκανε σαφές ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό.

«Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορωναϊό» ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας εν όψει του ζεστού τριημέρου, κατά το οποίο αναμένεται αρκετοί πολίτες να αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες, καταλήγοντας:

  • «Ας προσέξουμε να έχουμε υγιεινές στρατηγικές αυτές τις ημέρες. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να δείξουμε συνέπεια, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε. Η αλλαγή της συμπεριφοράς που μας επιβάλει ο νέος ιός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο είναι μέτρο προστασίας όλων».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορωναϊού στη χώρα είναι όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα και σιγά σιγά αν μείνουμε έτσι σβήνει, αλλά όμως δεν έχει εξαφανιστεί.

  • Αν το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα μας συμμορφωθεί με τα μέτρα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια καλή εικόνα όσον αφορά τον κορωναϊό

 

«Να κατεβάσουμε, δηλαδή, το περίφημο Ρ0 στο 0,5 ώστε να σβήσει; Θα πάρει περίπου 30-35 μέρες παίρνοντας όλα τα μέτρα. Εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει δρόμος αντοχής. Μακάρι να υπάρξει κάποια τεράστια αλλαγή στον ιό που θα ανατρέψει τις ισορροπίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Αθήνα, Ελλάδα

Τέσσερις θάνατοι στη χώρα μας από τον κορωναϊό: Στα 40 τα νέα κρούσματα [Live]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: