Προεκλογικές υποσχέσεις δίνει ο Τραμπ: «Εξετάζει» να διατεθεί εμβόλιο κατά του κορωναϊού δωρεάν

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατεθεί δωρεάν εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού στους Αμερικανούς.

«Το εξετάζουμε αυτό, πράγματι», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο εάν θα διατεθεί δωρεάν εμβόλιο στους πολίτες των ΗΠΑ, της χώρας που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού, λέγοντας πως ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα έως τα τέλη του έτους, «ίσως νωρίτερα».

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα πολύ σύντομα» δήλωσε ο Τραμπ, από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε (ένα εμβόλιο) έως τα τέλη του έτους, ίσως πριν. Καταγράφουμε θεαματική άνοδο» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει πολύ καλή διάθεση» σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη διεθνή συνεργασία στο θέμα.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για την φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά, που ενδέχεται να συνδέεται με τον covid-19

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επενδύσει σε όλους τους κορυφαίους υποψηφίους για την παρασκευή εμβολίου τονίζοντας ότι η σχετική λίστα περιορίστηκε σε 14 πολλά υποσχόμενες πιθανότητες και σχεδιάζεται να μικρύνει περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, όπου πολλοί αξιωματούχοι φορούσαν μάσκες, όχι, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η διοίκησή του θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της για τη διανομή ενός εμβολίου μόλις αυτό παρασκευαστεί.

«Δεν θέλω ο κόσμος να σκέφτεται ότι όλα εξαρτώνται από ένα εμβόλιο, όμως ένα εμβόλιο θα ήταν θαυμάσιο» επισήμανε λίγο αργότερα ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Θέλω να είμαι σαφής: εμβόλιο ή όχι, επιστρέφουμε» υπογράμμισε, αναφέροντας την άρση της καραντίνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Η Αμερική συνεχίζει να μετρά νεκρούς: Άλλοι 1.680 θάνατοι εξαιτίας του κορωναϊού μέσα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: