Prodea Investments: Με οδηγό την επιτακτική ανάγκη της προόδου

Φωτογραφία Hellas Journal




Την τελευταία περίοδο είδαμε τις εξωτερικές συνθήκες να λειτουργούν ως καταλύτης για πολυπόθητες αλλαγές που και χρήσιμες και απαραίτητες είναι για τη λειτουργία των εταιρειών.

Το κατά πόσο ανταποκρίθηκαν με επιτυχία, κρίνεται πλέον στην ετοιμότητα και την ευελιξία τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Prodea Investments, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων real estate στην Ελλάδα. Ήδη πριν τον κορωνοϊό είχε αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για τη δυνατότητα πλήρους λειτουργίας εξ αποστάσεως, γεγονός που σήμανε ότι δεν χρειάστηκε ούτε ένα λεπτό διακοπής με την επιβολή της καραντίνας. Οι εργαζόμενοί της συνέχισαν κανονικά τη δουλειά τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους, έχοντας πλήρη πρόσβαση.

«Η τηλεργασία ήταν λύση ανάγκης και όχι η νέα πραγματικότητα»

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της τηλεργασίας και στο lockdown που οδήγησε αρκετές επιχειρήσεις σε απώλεια επαφής με τους πελάτες τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea κ. Καρυτινός αισθάνεται αισιόδοξος εκφράζοντας την άποψη ότι η νοοτροπία των Ελλήνων είναι τέτοια που μακροπρόθεσμα δε θα επηρεάσει τον τρόπο που εργαζόμαστε ή καταναλώνουμε.

«Η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει ότι ναι, είναι δυνατή όταν χρειαστεί η εργασία εξ αποστάσεως αναφορικά με δουλειές γραφείου αλλά είναι μια λύση ανάγκης και όχι η νέα πραγματικότητα.

i-syneleysi

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η άμεση αντίδραση για τη διεξαγωγή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης διαδικτυακά. Εν μέσω της πιο αυστηρής καραντίνας, στις 13 Απριλίου η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κανονικά, μέσα σ’ ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, συνδέοντας τους μετόχους από διαφορετικά σημεία του κόσμου.

Με δεδομένο ότι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες στις μετακινήσεις φαίνεται ότι θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα και άλλες εταιρείες προσανατολίζονται στο να ακολουθήσουν την προσέγγιση της Prodea.

Έτοιμη για το μέλλον στο παρόν

Η Prodea, μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και την ταχύτητα με την οποία μεταβάλλονται προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις και να προσαρμοστεί ανάλογα.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι σε κτήρια νέων γραφείων που αναπτύσσει φροντίζει να εγκαταστήσει τα πλέον σύγχρονα συστήματα κλιματισμού έτσι ώστε τα κτήρια να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως η τρέχουσα.

Ενδεχομένως, κάθε εμπόδιο και για καλό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: