Πιάνει το χέρι τους: 1 στους 7 Γερμανούς κουρεύεται μόνος του, όσο είναι κλειστά τα κομμωτήρια

Διαδηλώτρια σπρώχνει ένα καλάθι αγορών με πινακίδες με την ένδειξη «Η ελευθερία της γνώμης είναι ελεύθερη» (κάτω) και «ο φασισμός είναι ηλίθιος» (πάνω) κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην περιοχή Mitte στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 2 Μαΐου 2020. Άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις , όπως εκείνοι που εκπροσωπούν το λεγόμενο «Υγιεινή-Επίδειξη», προσπαθούν να συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο στο Rosa-Luxemburg-Platz για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους περιορισμούς. EPA/CLEMENS BILAN




Ένας στους επτά Γερμανούς κουρεύεται μόνος του όσο τα κομμωτήρια παραμένουν κλειστά δείχνει έρευνα την περίοδο της πανδημίας.

Επίσης ένας στους δύο εκφράζει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα που θα επαναλειτουργήσουν.

Σύμφωνα με έρευνα της YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25% εκφράζουν «περιορισμένη ανησυχία», θέλουν ωστόσο να επισκεφθούν κομμωτήριο το προσεχές διάστημα.

Το ίδιο θα κάνει και το 13% παρά την «μεγάλη» ή «πολύ μεγάλη» ανησυχία του για τον κίνδυνο να μολυνθεί από κορονοϊό και μόνο το 11% δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να επισκεφθεί σύντομα κομμωτήριο, λόγω των κινδύνων για την υγεία του.

Τα κομμωτήρια στην Γερμανία παραμένουν εδώ και έξι εβδομάδες κλειστά, με αποτέλεσμα το 14% των Γερμανών να δηλώνουν ότι έκοβαν μόνοι τα μαλλιά τους. Το 58% δήλωσε ότι αφήνει τα μαλλιά απλώς να μακρύνουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Οι Τούρκοι δείχνουν το μίσος τους για την Κιμ Καρντάσιαν: Δέστε ένα απαίσιο βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: