Πέθανε από covid-19 ο μπάτλερ 11 Αμερικανών Προέδρων: Τον είχε ανακαλύψει η Τζάκι Κένεντι

File photo: O Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον. EPA, Stefani Reynolds




Πέθανε σε ηλικία 91 ετών  ο πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου, Γουίλσον Ρούσβελτ Τζέρμαν, o oποίος εργάστηκε στον Λευκό Οίκο για περίπου 50 χρόνια, υπηρετώντας 11 προέδρους των ΗΠΑ.

Τον είχε εντοπίσει  η Τζάκι Κένεντι όταν έγινε Πρώτη Κυρία. Ο Τζέρμαν τότε εργαζόταν ως απλός καθαριστής στον Λευκό Οίκο. Τον έκανε μπάτλερ και έμεινε σ’ αυτή τη θέση υπηρετώντας άλλους 10 Αμερικανούς Προέδρους.

Η καριέρα του Τζέρμαν  στον Λευκό Οίκο ξεκίνησε το  1957 επί προεδρίας Αϊζενχάουερ. Πήρε προαγωγή σε μπάτλερ υπό την προεδρία του Τζον Κένεντι, μια κίνηση που ενορχηστρώθηκε από την πρώην πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι, καθώς αυτή ήταν που τον είχε εντοπίσει αρχικά, όπως δήλωσε η εγγονή του Τζαμίλα Γκάρετ.

«Η Τζάκι Κένεντι τον προήγαγε σε μπάτλερ λόγω της σχέσης τους. Ήθελε να διασφαλίσει πως θα συνέβαινε αυτό και έκανε ότι μπορούσε για να πραγματοποιηθεί».

Εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο το 2012, και ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τον τίμησε με μια σειρά από τιμητικές πλάκες, κάθε μιά τους να αντιπροσωπεύει κι έναν από τους Προέδρους που υπηρέτησε ο Τζέρμαν, δήλωσε η δεύτερη εγγονή του, Σάντα Τέιλορ Γκέι, στο CNN.

Η Γκάι, είπε στο CNN πως ο παππούς της πέθανε στις 12 Μαϊού. «Ήταν αυθεντικός. Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος. Πολύ δοτικός, ποτέ δεν έκανε φασαρία και παράπονα. Πάντα έλεγε ότι έζησε μια ευλογημένη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αποχαιρετισμός της Μισέλ Ομπάμα

Μια φωτογραφία του Τζέρμαν που στέκεται στο ασανσέρ μαζί με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο και την Μισέλ Ομπάμα, έχει συμπεριληφθεί στα απομνημονεύματα της πρώην Πρώτης Κυρίας, στο βιβλίο «Becoming».

Η Μισέλ Ομπάμα σε δήλωσή της στο CNN χθες ανέφερε πως η οικογένειά της  ήταν τυχερή που γνώρισε τον Τζέρμαν και πως είχε γενναιόδωρο πνεύμα.

«Με την καλοσύνη και την φροντίδα του, ο Γουίλσον Τζέρμαν βοήθησε να γίνει ο Λευκός Οίκος σπίτι για δεκαετίες πρώτων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Οι υπηρεσίες  του προς τους άλλους – η προθυμία του να πάει όλο και πιο μακριά για την χώρα που αγαπούσε και όλους εκείνους των οποίων την ζωή άγγιξε – είναι μια κληρονομιά άξια του γενναιόδωρου πνεύματός του. Ήμασταν τυχεροί που τον γνωρίσαμε. Ο Μπαράκ κι εγώ στέλνουμε την ειλικρινή μας αγάπη και τις προσευχές μας στην οικογένειά του».

Εκτός όμως από την Μισέλ Ομπάμα, και η πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο Twitter τα συλλυπητήρια του  Μπιλ Κλίντον, όσο και τα δικά της.

«Ο Τζέρμαν υπηρέτησε ως μπάτλερ του Λευκού Οίκου σε 11 προεδρίες και έκανε γενιές πρώτων οικογενειών να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στα αγαπημένα του πρόσωπα» ανέφερε στην ανάρτησή της.

Mε πληροφορίες από BBC, CNN

 

Το παιγνίδι του Ντόναλντ Τραμπ με τη μάσκα! Την φορά αλλά δεν θα τον δουν οι δημοσιογράφοι!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: