Παραιτήθηκε από ευθιξία [αντί για τον Κάμινγκς] ο υφυπουργός του Τζόνσον για τη Σκωτία…

File photo: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Dominic Cummings την ώρα που βγαίνει από το σπίτι του στο Λονδίνο. 25 Μαίου 2020. Αντί γι’ αυτόν παραιτήθηκε ο υφυπουργός Σκωτίας.. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Ο υφυπουργός για την Σκωτία στην κυβέρνηση Τζόνσον, Ντάγκλας Ρος, είναι από σήμερα ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται από ευθιξία και σε ένδειξη διαφωνίας για τις πράξεις του ανωτάτου συμβούλου του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο Κάμινγκς τον οποίο στηρίζει απολύτως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ταξίδεψε τουλάχιστον δυο φορές παραβιάζοντας το lockdown. Οταν έγινε γνωστό αυτό, ο Κάμινγκς δήλωσε πως δεν θεωρεί πως έκανε κάτι κακό επικαλούμενος την ασθένεια της συζύγου του και τις ειδικές ανάγκες του παιδιού του.

Από την πλευρά του ο Τζόνσον κάλυψε πλήρως τον σύμβουλό του, λέγοντας ότι οι παραβιάσεις της καραντίνας ήταν και “κατανοητές” και “νόμιμες”…

Ομως, όπως φαίνεται δεν μοιράζονται όλοι την ίδια άποψη. Στην επιστολή παραίτησής του, ο υφυπουργός Ντάγκας Ρος αναφέρει ότι έχει πολλούς συμπολίτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πουν “το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους” και στους οποίους δεν επετράπη “να πενθήσουν μαζί με τις οικογένειές τους”, στην διάρκεια της πανδημίας.
Επίσης τονίζει ότι δεν σχολίασε δημοσίως την κατάσταση με τον Ντονιμικ Κάμινγκς επειδή περίμενε όλες τις λεπτομέρειες. Ωστόσο, προσθέτει παραμένουν πλευρές των εξηγήσεων που δόθηκε με τις οποίες “έχω πρόβλημα”. Ως αποτέλεσμα, παραιτήθηκα από την κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από bbc, The Guardian

Τζόνσον για Κάμινγκς: Κανένας από το προσωπικό μου δεν υπονόμευσε το μήνυμα δημόσιας υγείας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: