Παπαγγελόπουλος: Πολιτική δίωξη σε βάρος μου, τι είπε για Τσατάνη, Αθανασίου, Ράικου και Μιωνή

File photo: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης παπαγγελόπουλος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




«Επιβεβαιώνομαι πλήρως ότι πρόκειται για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου».

Αυτό ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια.

«Οι απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφίας της επιτροπής, οι παράνομες αξιόποινες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου, οι συστηματικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου και του τεκμηρίου αθωότητος, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Αποδείχθηκε ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος μου διότι απλά δεν υπάρχει κανένα μα κανένα στοιχείο σε βάρος μου», είπε για τις μέχρι σήμερα εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής και κατήγγειλε ότι στόχος των κατηγόρων του δεν ήταν μόνο η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του, αλλά στόχος ήταν να πλήξουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο «δείλιασαν να συμπεριλάβουν στην έρευνα» και «στόχος ήταν επίσης η πολιτική επιβίωση γνωστών-αγνώστων φαύλων πολιτικών που προσπαθούν να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως ανύπαρκτο και ως σκευωρία Παπαγγελόπουλου».

Μιάμιση ώρα κράτησε η ομιλία του πρώην υπουργού ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και στο διάστημα αυτό αναφέρθηκε σε, έναν προς ένα, τους εισαγγελείς που κατέθεσαν σε βάρος, και διεξοδικά αναφέρθηκε και στη συνάντηση με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σε αυτή την προσπάθεια σε βάρος του, όπως κατήγγειλε, «επιστρατεύτηκαν επίορκοι εισαγγελείς, κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορούμενοι στην υπόθεση Novartis, συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis ή έχουν σχέση με κατηγορούμενους στο σκάνδαλο αυτό».

Είπε επίσης ότι εξετάστηκαν μάρτυρες παράνομα και αντισυνταγματικά, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο της επιτροπής.

«Εγώ δεν θα καλυφθώ πίσω από ακυρότητες. Στόχος της ζωής μου πλέον είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και της ουσίας της υπόθεσης», είπε και επισήμανε ότι απέναντι στην πλημμύρα ψεμάτων ήρθε «ως τυφώνας» η κατάθεση της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και «διέλυσε τα σκουπίδια και τις ακαθαρσίες των ψεμάτων και της συκοφαντίας».

Για την κατάθεση της συνταξιούχου σήμερα, πρώην Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Ελένη Ράικου και την αρχειοθέτησε σε 72 ώρες, αφού «με διαστημική ταχύτητα και πρωτοφανή ευφυία», μελέτησε χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας και συνέταξε την διάταξη της απαλλαγής Βγενόπουλου που αριθμούσε 800 σελίδες.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Τσατάνη, για τρεις ολόκληρες μέρες θα πρέπει να μην έφαγε, να μην κοιμήθηκε ούτε να επισκέφθηκε το λουτρό της!», σχολίασε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε ότι την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του, την ήξερε από πριν ο Βγενόπουλος.

Για την κ. Τσατάνη

«Η κ. Τσατάνη τιμωρήθηκε πειθαρχικά με αμετάκλητη απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και χαρακτήρισε ψευδές ότι η κ. Τσατάνη είχε αρχικά απαλλαγεί από πειθαρχικό και ότι μετά έγινε μεθόδευση για να τιμωρηθεί πειθαρχικά. Τη δράση της κατήγγειλαν και η Ελένη Ράικου και ο Ιωάννης Αγγελής, όπως είπε.

Προανήγγειλε δε αποκαλύψεις για όσα του έλεγε όταν τον επισκεπτόταν ή μιλούσαν στο τηλέφωνο και αποκαλύψεις για «μεροληπτική έρευνα σε διάφορες υποθέσεις και για το πρόσωπο που την πίεζε για μια πολύ μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο».

Για τον Π. Αθανασίου

Για τον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου είπε ότι τρία ολόκληρα χρόνια, επιθυμούσε και επεδίωκε με κάθε τρόπο, νόμιμο και παράνομο, την ανανέωση της θητείας του. «Είναι θλιβερό που πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας προσπαθεί σήμερα να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ και, για να διευκολύνει τον Μιωνή, τολμά να ισχυρίζεται ότι το ταξίδι στο Παρίσι για να εξετάσουν οι εισαγγελείς τον Φαλσιανί, ήταν παράνομο», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε πως ο Παναγιώτης Αθανασίου «έχει καλές σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο» και αφού τα στοιχεία της υπόθεσης τον ανάγκασαν να δεσμεύσει τους λογαριασμούς, σήμερα ισχυρίζεται ότι «εξαναγκάστηκε» να το κάνει.

«Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί καλύτερα στον κ. Αλαφούζο;», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης στην έρευνα για τον Σάλλα. «Ήθελε να ασκηθούν διώξεις, λίγο μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του, γιατί πίστευε, ανοήτως, ότι μια δίωξη κατά του Σάλλα θα του εξασφάλιζε την ανανέωση της θητείας του. Εγώ με απόλυτη ειλικρίνεια του ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να του ανανεώσει, για τρίτη φορά, τη θητεία του ο Άρειος Πάγος. Τότε άρχισε να προσεγγίζει άλλα ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Όσο για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, για τον οποίο ο Παναγιώτης Αθανασίου έχει δηλώσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του είπε να στήσει στοιχεία σε βάρος του για φοροδιαφυγή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αφηγήθηκε:

«Ο ίδιος ο κ. Αθανασίου μου είπε ότι έχει πληροφορίες για έναν κρυφό λογαριασμό του και με ρώτησε αν η αξιοποίηση αυτής της πληροφορίας θα τον βοηθούσε στην ανανέωση της θητείας του.

Του διευκρίνισα για άλλη μια φορά ότι πρέπει να πάρει απόφαση ότι είναι παρεξηγήσιμη η παραμονή Οικονομικού Εισαγγελέα. Δεν παρέλειψα επίσης να του πω ότι με τον Γιώργο Παπαχρήστο είχα μια καλή σχέση. Γι΄ αυτό του είπα να κάνει τη δουλειά του και να μην τον αδικήσει».

Για την Ε. Ράικου

Για την Αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε ότι συμμετέχει στη «σατανική μεθόδευση» για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis. «Όταν ζήτησε την αντικατάστασή της, ο Ρασπούτιν δεν είχε πλημμυρίσει ακόμα τη σκέψη και τη φαντασία της», είπε και προσέθεσε: «18 μήνες, μετά την παραίτησή της και όταν αποκαλύφθηκαν σε λογαριασμό της εμβάσματα από τη Novartis πανικοβλήθηκε. Απόλυτα κατανοητό.

Στον λογαριασμό εισαγγελέως που ερευνά την κορωνίδα των σκανδάλων, η Νοvartis έχει στείλει χρήματα. Όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις φορές. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει νόμιμη αιτία, έστω κατ΄ επίφαση. Η σύμβαση που θα αιτιολογούσε τα εμβάσματα της Novartis έχει καταστραφεί από πλημμύρα στο υπόγειο της οικίας της. Έτσι πανικόβλητη άρχισε να διαδίδει ότι υπάρχει Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε επίσης ότι υπάρχουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η Ελένη Ράικου, όταν παραιτήθηκε από Εισαγγελέας Διαφθοράς, είχε ήδη παραλάβει τα έγγραφα με τα ονόματα των γιατρών που είχαν πάρει χρήματα από τη Novartis».

Βαριά είναι επίσης η καταγγελία που διατύπωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ότι «Ράικου και Αθανασίου είναι σε συνεννόηση με τον κ. Μιωνή».

Ο Μιωνής

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το αφιέρωσε στον Σάμπυ Μιωνή. Αναφέρθηκε ιδίως στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Νίκου Παππά.

«Τον Μιωνή τον συνάντησα στο γραφείο του Νίκου Παππά, πριν 4 χρόνια. Η συνάντηση αυτή έγινε, με πρωτοβουλία και επίμονα αιτήματα του ίδιου του Μιωνή. Όπως δε με ενημέρωσε ο κ. Παππάς, είχε μεσολαβήσει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Στην αρχή αρνήθηκα. Είχα επηρεαστεί αρνητικά με όλα όσα είχαν δημοσιευθεί σε βάρος του για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ. Επίσης σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, εφέρετο να έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες.

Τελικά δέχθηκα να συναντηθούμε, επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ και το ενδιαφέρον του Ισραηλινού πρωθυπουργού», ανέφερε.

Όπως είπε, η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα. Ο Σάμπυ Μιωνή, σε έξαλλη κατάσταση και επιτακτικά, ζητούσε παρέμβαση για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.

«Αρνηθήκαμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη, όπως επιτακτικά ζητούσε. Ο Μιωνή αποχώρησε σε πιο έξαλλη κατάσταση και μας απείλησε “με λάθος Εβραίο τα βάλατε, θα δείτε τι θα πάθετε”, γιατί προηγουμένως τον είχαμε διαβεβαιώσει ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε: Πώς γίνεται με δική του πρωτοβουλία ο κ. Μιωνή να συναντιέται με τον εκβιαστή του;

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Άφατη συγκίνηση: Πόντιοι εύζωνες στην αλλαγή φρουράς στη μνήμη της Γενοκτονίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: