Πάνω από 47 χιλιάδες κρούσματα στο Μεξικό: Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν τους 5.000

Υπάλληλοι του αεροδρομίου στην Πόλη του Μεξικού υποδέχονται αμερικανικό αεροπλάνο που μετέφερε αναπνευστήρες στο Μεξικό. EPA, Government of Mexico City HANDOUT




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 278 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.112 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 5.045 νεκρούς επί συνόλου 47.144 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στο Μεξικό καταγράφεται υψηλότερη θνητότητα εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού από τον μέσο όρο στις περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου, εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει σοβαρές υποκείμενες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και η παχυσαρκία, παρατηρούν ειδικοί.

Στελέχη του μεξικανικού ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην πραγματικότητα είναι κατά δεκάδες χιλιάδες υψηλότερος από αυτόν που αποτυπώνουν τα επίσημα δεδομένα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 309.296 θανάτους παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει επίσημων πηγών, στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Περισσότερα από 4.588.360 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Εξ αυτών, τουλάχιστον 1.618.800 άνθρωποι θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν.

4.676 νέοι θάνατοι και 96.569 νέα κρούσματα καταγράφηκαν παγκοσμίως. Η χώρα που κατέγραψε τους περισσότερους νέους θανάτους είναι οι ΗΠΑ με 1.247 νεκρούς, η Βραζιλία (824) και η Βρετανία (468).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico

Ο Μπολσονάρου στον κόσμο του! Ξεπεράστηκε το φράγμα των 15.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στη Βραζιλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: