Οπλισμένος για … ακραίες καταστάσεις συνελήφθη ο 47χρονος “δράκος” της Κέρκυρας

Φωτογραφία που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ με τμήμα των ευρημάτων στην κατοχή του “δράκου του Κάβου”.




Ένα οπλισμένο κυνηγετικό μονόκαννο όπλο, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο είχε μαζί του ο 47χρονος που κατηγορείται για αρπαγή και βιασμό 34χρονης υπηκόου Αλβανίας, αποκαλούμενος «δράκος» της Κέρκυρας.

Επιπλέον, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (PowerBank), δύο κατσαβίδια, φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μικρό χρηματικό ποσό, σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος, ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός, βρέθηκαν μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη.

Όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης, «για την σύλληψή του προηγήθηκαν πολυήμερες, αστυνομικές έρευνες, με την συμμετοχή 100 και πλέον αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, αξιοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικών σκύλων, καθώς και ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης, να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν».

  • Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, που ενέδρευαν στην δασώδη περιοχή του Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, τράπηκε σε φυγή και πήδηξε από κρημνώδες σημείο, 30 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα άκρα και στη σπονδυλική του στήλη.

Για τον περιορισμό και συνάμα απεγκλωβισμό του 47χρονου από τον γκρεμό πραγματοποιήθηκε χερσαίος αποκλεισμός του σημείου από τουλάχιστον 50 αστυνομικούς και ταυτόχρονα, ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Κέρκυρας από θαλάσσης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σημείο οδηγούσε σε απόκρημνη παραλία.

Με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας και του ΕΚΑΒ, ο συλληφθείς απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα, Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση 21χρονος Αφγανός ύστερα από αιματηρό επεισόδιο με ομοεθνή του στη Μόρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: