Οπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν στην Πενσιλβάνια εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας

Οπαδοί του Τραμπ διαδήλωσαν εναντίον των μέτρων που έλαβε η πολιτεία της Πανσυλβάνια για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωναϊού. EPA, JIM LO SCALZO




Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Παρασκευή εναντίον των μέτρων περιορισμού στην Πενσιλβάνια, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση στη Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσα αυτής της αμερικανικής πολιτείας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε παρά την πρώτη χαλάρωση των περιορισμών που ήδη ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει από την 22η Μαΐου στις 49 από τις 67 κομητείες αυτής της πολιτείας.

Η συμμετοχή πάντως ήταν αισθητά μικρότερη από εκείνη που καταγραφόταν σε μια πρώτη διαδήλωση, την 20ή Απριλίου, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του AFP.

Τα συνθήματα των διαδηλωτών χθες ήταν λίγο-πολύ τα ίδια με εκείνα της διαδήλωσης του Απριλίου, κατήγγειλαν τους υπερβολικούς, κατ’ αυτούς, περιορισμούς στη δραστηριότητα που επέβαλαν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τομ Γουλφ και η ομάδα του.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές — οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν τη σύσταση της κοινωνικής απόστασης — ήταν διακριτοί πολλοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, που ανέμιζαν αμερικανικές σημαίες, άλλοι που φώναζαν συνθήματα υπέρ της επανεκλογής του μεγιστάνα στην προεδρία τον Νοέμβριο, και πολλοί που φώναζαν ρυθμικά «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ!»

Το σύνθημα «Selfish and Proud» («εγωιστής/εγωίστρια και υπερήφανος/υπερήφανη») επαναλαμβανόταν σε πολλά από τα πλακάτ. Στον πολύ πολιτικοποιημένο διάλογο για τα μέτρα περιορισμού στις ΗΠΑ, εκείνοι και εκείνες που δεν φορούν μάσκα προστασίας συχνά χαρακτηρίζονται «εγωιστές».

Η Αμερική συνεχίζει να μετρά νεκρούς: Άλλοι 1.680 θάνατοι εξαιτίας του κορωναϊού μέσα σε 24 ώρες

Η Πενσιλβάνια έχει χτυπηθεί λιγότερο από την πανδημία σε σύγκριση με τις γειτονικές πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι, έχει πάντως πάνω από 60.000 καταγεγραμμένα κρούσματα και πάνω από 4.300 θανάτους, σύμφωνα με δεδομένα των πολιτειακών αρχών.

Οι διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων περιορισμού έχουν πολλαπλασιαστεί στις ΗΠΑ εδώ κι έναν μήνα, ειδικά στις πολιτείες που θεωρούνται οι πιο περιπόθητες και διεκδικούμενες στις προεδρικές εκλογές, με την ενθάρρυνση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να υπάρξει το ταχύτερο επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Πενσιλβάνια συγκαταλέγεται σε αυτές τις πολιτείες, όπως και το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Σε αυτή την τελευταία πολιτεία το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν Ρεπουμπλικάνοι αιρετοί, ακύρωσε την Τετάρτη την παράταση των μέτρων περιορισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση του Δημοκρατικού κυβερνήτη Τόνι Έβερς.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χάρισμπεργκ, United States

Πιθανόν αναξιόπιστο το τεστ που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος, εκτιμά και η FDA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: