Ο Τζόνσον προσκάλεσε τον Πούτιν στη συνάντηση κορυφής για το εμβόλιο κατά του κορωναϊού

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (3d-L) μιλά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (2ος-Ρ) κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στην συνάντηση κορυφής που θα έχει ως θέμα την δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα με ανάρτηση της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

«Στις 4 Ιουνίου η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διοργανώσει το Global Vaccine Summit 2020.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προσκάλεσε επισήμως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στην διαδικτυακή συνάντηση κορυφής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι κύριος σκοπός της συνάντησης κορυφής θα είναι η αξιοποίηση όλων πόρων που είναι αναγκαίοι για την στήριξη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (Global Alliance for Vaccines and Immunisation – GAVI Alliance), ώστε να εξασφαλισθεί σε όλους η πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από TASS via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

 

Δεκαήμερο πένθος από αύριο στην Ισπανία για τα 30.000 θύματα του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: