Ο Τράμπ, ο Μπόρις, ο Κίμ, ο Ερντογάν και οι λοιποί “ψεκασμένοι”: Η επιστροφή στη (μη) κανονικότητα…

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. EPA, WILL OLIVER




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Επιστροφή στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αρχίζει από σήμερα στις περισσότερες χώρες. Με επιφυλακτικότητα και αγωνία, αρχίσει η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ποια κανονικότητα και για ποιους; Είναι προφανές για κάποιους, από τους διεθνείς παίκτες η κανονικότητα δεν έχει επηρεασθεί. Παραμένει ως είχε καθώς εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος εκείνα των πολιτών. Συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο χωρίς να επηρεάζονται από τον θανατηφόρο ιό.

Στις ΗΠΑ, όπως τα περιγράφει καθημερινά λεπτομερώς και χωρίς καμία συγκάλυψη ο Μιχάλης Ιγνατίου, η διαχείριση της πανδημίας είναι εμβολιασμένη με ακραίες αντιδράσεις του Προέδρου της χώρας, που έχουν σκαμπανεβάσματα. Ουδέποτε χαρακτηριζόταν από σταθερότητα η πολιτική Τράμπ.

Όπως αντιμετωπίζει στη διάρκεια της θητείας του όλα τα ζητήματα ( εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής), με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζει ένα θανατηφόρο ιό. Θέλει να καταστήσει μια υπερδύναμη σε ένα απέραντο φρενοκομείο και ένα νεκροταφείο. Αφήνει χωρίς εφόδια και υποδομές τη χώρα. Αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες.

  • Όλα αυτά είναι ασφαλώς και θέμα πολιτικής, ιδεολογίας. Όταν σκοπίμως καταστρέφεται το σύστημα υγείας και καθίσταται η πρόσβαση στις υπηρεσίες θέμα προνομιούχων, τότε δεν πρέπει να αποδίδεται αυτό μόνο στην ιδιόμορφη συμπεριφορά του Προέδρου, αλλά στο γενικό του πλάνο διακυβέρνησης.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον κινδύνευσε να πεθάνει από τον κορωνοϊό. Το αποκάλυψε ο ίδιος σε χθεσινή συνέντευξή του, στην εφημερίδα The Sun on Sunday. Οι γιατροί που ανέλαβαν τη φροντίδα του είχαν κάνει προετοιμασίες ακόμη και για την αναγγελία του θανάτου του όταν εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αποκάλυψε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Είναι ο άνθρωπος που υποτίμησε τον κορωνοϊό γιατί, όπως και ο Τραμπ, ενδιαφέρονται περισσότερο να ικανοποιήσουν την αγορά, τα συμφέροντα του κεφαλαίου αντί να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών. Ο Τζόνσον ακόμη και μετά την περιπέτεια του, αν και διαφοροποιημένος σε σχέση με πριν, κινείται με ρυθμούς με λιγότερη αυστηρότητα στα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, άφησε για μέρες να αναπτύσσεται ένα αφήγημα για την κατάσταση της υγείας του, που μέχρι και νεκρό τον παρουσίασαν κάποια διεθνή πρακτορεία.

Σε μια χώρα με αυτής της μορφής καθεστώτα, η αλήθεια και η διαφάνεια είναι εκτός ατζέντας.

Χωρίς να διαψεύδονται ή να επιβεβαιώνονται οι φήμες- ούτε καν ασχολήθηκαν- ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίσθηκε αιφνιδίως σε εγκαίνια στέλνοντας τους διάφορους φορείς παραπληροφόρησης στα αζήτητα.

Μόνο ο Τράμπ φάνηκε- από δηλώσεις του- να γνώριζε για την τύχη του «φίλου» του.

Ένας άλλος, ηγέτης, αυτός της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λειτουργεί όπως τους προαναφερθέντες. Δεν καταλαβαίνει ούτε από την πανδημία, ούτε και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του. Γι αυτόν προέχει η δική του μεγαλομανία και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του.

  •  Χθες, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών προχώρησε στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μεταφέρει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονται φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

Μια ακόμη «φυσιολογική» παρενόχληση από πλευράς της κατοχικής Τουρκίας. Την ίδια ώρα, κατά την οποία συνεχίζονται και οι παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Αμφισβητεί και επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι πιστεύουν στα θαύματα, πιστεύουν και στην επιστροφή στην κανονικότητα

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ο Ερντογάν σε κυνήγι μαγισσών και στα κατεχόμενα: Κάποτε έψαχνε οπαδούς του Γκιουλέν, τώρα κλείνει τηλεοπτικό κανάλι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: