Ο “θρήνος” και ο “οδυρμός” του …ανθρωπιστή Ερντογάν: Επιστολή στον ΟΗΕ για τους θανάτους …”Οθωμανών Αρμενίων”!

ΣΚΙΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας και απόκρουσης της ισχυρής πίεσης που ασκεί το Αρμενικό λόμπι στην Ουάσιγκτον επιχειρεί η Άγκυρα, καταθέτοντας στον ΟΗΕ την επιστολή που έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Αρμένιο πατριάρχη με έδρα την Κωνσταντινούπολη με αφορμή την επέτειο της «Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Με τον Τούρκο πρόεδρο να θρηνεί για τους «Οθωμανούς Αρμένιους που έχασαν τη ζωή τους κάτω από τις σκληρές συνθήκες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» παρακάμπτοντας βεβαίως το ποιος ευθύνεται για την εξόντωση τους και για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, επιχειρείται ο εξαγνισμός της Τουρκίας για την Γενοκτονία σε ένα όχι φιλικό για την Άγκυρα περιβάλλον, όπως αυτό των ΗΠΑ, όπου η επιρροή του ελληνικού και αρμενικού λόμπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ουάσιγκτον είναι ισχυρή.

  • «Επιστολή της 24ης Απριλίου από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αρμένιο Πατριάρχη της Τουρκίας Ρεβερεντ Σαχακ Μασαλιάν

Σας χαιρετώ με στοργή και σεβασμό. “Η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών μας εξακολουθεί να ενισχύεται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μαζί με ολόκληρο τον κόσμο. Προσεύχομαι στον Κύριό μου να φτάσουμε στο μέλλον με πιο ενωμένο τρόπο και με ισχυρότερα συναισθήματα ενότητας και αλληλεγγύης. Θυμάμαι με σεβασμό τους Οθωμανούς Αρμένιους που έχασαν τη ζωή τους κάτω από τις σκληρές συνθήκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που προκάλεσαν τη μεγάλη θλίψη των λαών του κόσμου, και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στα εγγόνια τους.

Με την ευκαιρία αυτή, προσεύχομαι για το έλεος του Αλλάχ σε όλους τους οθωμανούς πολίτες που απεβίωσαν κατά τη διάρκεια αυτής της οδυνηρής περιόδου.

Σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέψαμε ούτε σε έναν πολίτη μας να εξοστρακιστεί ή να υποστεί διακρίσεις λόγω της πίστης ή της ταυτότητάς του, και ποτέ δεν θα το κάνουμε. Είναι κοινός στόχος όλων μας να οικοδομήσουμε το μέλλον όλοι μαζί κερδίζοντας δύναμη από το παρελθόν μόνο για τη φιλία και το ίδιο υψηλό ιδανικό της ανθρωπότητας. Όλοι γνωρίζουμε τους κύκλους που εργάζονται για να δημιουργήσουν εχθρότητα από το παρελθόν αγνοώντας την ενότητά μας που προέκυψε από την αγκαλιά της Ανατολίας. Ενώ επιθυμούμε και εργαζόμαστε για ένα μέλλον γεμάτο ενότητα, ευημερία και ηρεμία, είναι η πιο σημαντική επιθυμία μας να μην επιτραπεί (να το πράξουν ) οι κύκλοι που στοχεύουν στο αντίθετο.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, θυμάμαι για άλλη μια φορά με σεβασμό και έλεος τους Οθωμανούς Αρμένιους τους οποίους χάσαμε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ειρήνη σε όλους σας.

Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν»

Διαβάστε την επιστολή εδώ: 200516041754_ERDOGAN-ARMENIA-LETTER-UN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: