Ο Θεός δεν ευλογεί πια την Αμερική! Η υπερδύναμη και ο Τραμπ πρέπει να δαμάσουν τους ρατσιστικούς δαίμονες τους…

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε σε συνεδρίαση με επιχειρηματίες στο Λευκό Οίκο. EPA, ERIN SCHAFF, POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Αμερική βρίσκεται ξανά σε «κόκκινο συναγερμό». Ο εχθρός είναι ο ρατσισμός αυτή τη φορά. Δεν είναι ούτε η διεθνής τρομοκρατία, ούτε ο κορωναϊος, ούτε κάποια ξένη δύναμη.

Η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου, όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες οι Αμερικανοί πολιτικοί, πάλι βρέθηκε στο σημείο μηδέν.

Κυριαρχεί τη χώρα η εθνική αναταραχή, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, να επεκταθούν τα επεισόδια και σε άλλες περιοχές της χώρας.

  • Από την ημέρα της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, πραγματοποιούνται βέβαια διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις, αλλά δεν έχουμε προς το παρόν τα βίαια επεισόδια, που βλέπουμε από τις οθόνες των τηλεοράσεων μας, στη Μινεάπολη. Ας ευχηθούμε να μην επεκταθούν.

Ελπίζουμε ότι η σύλληψη του αστυνομικού, που δολοφόνησε τον Φλόιντ, θα λειτουργήσει θετικά και θα μειώσει το θυμό των ανθρώπων. Αν και δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Οι άνθρωποι είναι δικαιολογημένα οργισμένοι.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, που βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του Φλόιντ, έδειξε μία εξωφρενική απάθεια τι στιγμή που πέθανε κάτω από το γόνατό του ένας συνάνθρωπος μας.

Η στάση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθά την κατάσταση, καθώς τα μηνύματα του στα κοινωνικά δίκτυα, προκαλούν θυμό. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι κομματικοποιεί την άνανδρη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ. Έχω ακούσει και σοβαρούς ανθρώπους να υποστηρίζουν ότι δεν δείχνει την παραμικρή ευαισθησία, διότι δεν του το επιτρέπουν οι ακροδεξιές ιδέες του. Ο κ. Τραμπ δεν παίζει πια το ρόλο του ακροδεξιού. Δυστυχώς είναι.

Σε ότι αφορά εμάς τους Έλληνες, η άνευ προηγουμένου υποστήριξή του στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι προκλητική στον υπερθετικό βαθμό. Η στάση του κ. Τραμπ, όπως και η υποστήριξη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Τούρκο ηγέτη, υποθάλπτουν την επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο κ. Τραμπ έγραψε ένα μη παραδεκτό -για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη- μήνυμα στο Twitter, που αγγίζει τα όρια και του ρατσισμού και του αυταρχισμού.

«Αυτοί οι ταραξίες», αναφέρει, «προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν (και) τα πυρά. Ευχαριστώ!».

Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις πρώην αστυνομικούς που εμπλέκονται στον θάνατο του Φλόιντ

  • Ο Αμερικανός Πρόεδρος άδραξε από το πρώτο λεπτό της δολοφονίας την ευκαιρία για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Βασικά θέλει να δείξει ότι ο ίδιος εφαρμόζει το νόμο και την τάξη, ενώ οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν τους ταραξίες, όπως αποκαλεί τους πολίτες που διαδηλώνουν.

Την Παρασκευή το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) αντιλήφθηκε το τραγικό λάθος αυτού του μηνύματος και προσπάθησε να το διορθώσει. Κατά τη γνώμη μου τα έκανε χειρότερα. Έστειλε πάλι λάθος μηνύματα στους οπαδούς του.

Με τις αντιδράσεις του, υπερβολικές όπως πάντα, έβαλε περισσότερη φωτιά στη Μινεσότα διότι -εκτός των άλλων- στην ουσία νομιμοποιεί την αυτοδικία. Μερικές φορές έχουμε αυτή την αίσθηση ότι ο κ. Τραμπ ξεχνά πως είναι ο πρόεδρος της Αμερικής. Είναι δυστυχώς ένα ανεξέλεγκτος άνθρωπος, ο οποίος -και πρέπει να το υπογραμμίσω- έχει καλές σχέσεις με τους Αφροαμερικανούς ηγέτες από τον καιρό που ζούσε στη Νέα Υόρκη και τους καλεί συχνά και στον Λευκό Οίκο. Δυστυχώς, τους εκμεταλλεύεται. Τα αισθήματα που έδειξε, με αφορμή τη δολοφονία, δείχνουν ότι αγγίζει ίσως και να ξεπερνά την «κόκκινη γραμμή».

Τα μηνύματα του στο Twitter, προκάλεσαν πανικό στο επιτελείο του και επιστρατεύθηκε αμέσως μετά η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, που έχει συμπάθειες ανάμεσα στον αμερικανικό λαό. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Τραμπ δείχνει πάντα ένα καλό χαρακτήρα. Σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πονά τους ανθρώπους.

Το μήνυμα της ήταν σε εντελώς διαφορετικό τόνο από αυτό του συζύγου της.

«Η χώρα μας», δήλωσε η Πρώτη Κυρία, «επιτρέπει τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, και δεν υπάρχει λόγος βίας. Έχω δει τους πολίτες μας να ενώνονται και να φροντίζουν ο ένας τον άλλο κατά την πανδημία του κορωναϊου και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του George Floyd. Ως έθνος, ας επικεντρωθούμε στην ειρήνη και στις προσευχές».

  • Έχουμε ακούσει πολλές φορές και από προέδρους των ΗΠΑ, τη φράση «ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Είναι το βασικό σύνθημα κάθε Αμερικανού πολιτικού.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό… Αλλά είναι επείγουσα ανάγκη για την Αμερική, να δαμάσει τους δαίμονές της. Ο ρατσισμός δεν πρέπει να έχει θέση σε καμία χώρα, πόσο μάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την Ελλάδα (στον Έβρο και το Αιγαίο) και την Κύπρο: Ένα υστερόγραφο για τον κ. Πάιατ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: