Ο Σαουδάραβας της επίθεσης στη Φλόριντα είχε «σημαντικούς δεσμούς» με την Αλ Κάιντα λέει ο Μπαρ

Ο William Barr μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα ενημέρωσης τύπου του Λευκού Οίκου Brady. EPA, Oliver Contreras




Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε μια αεροναυτική βάση των ΗΠΑ στη Φλόριντα τον Δεκέμβριο είχε «σημαντικούς δεσμούς» με την Αλ Κάιντα «ακόμη και πριν φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Ο Σαουδάραβας εκπαιδευόμενος πιλότος, ανθυποσμηναγός Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών, πυροβόλησε στις 6 Δεκεμβρίου στη βάση Πενσακόλα της Φλόριντα, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας οχτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο Αλσαμράνι βρισκόταν στη βάση στο πλαίσιο ενός προγράμματος εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που είχε ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς με τους ξένους συμμάχους.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία απέδειξε ότι ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από τουλάχιστον το 2015 και ότι η επίθεσή του ήταν «αποτέλεσμα πολυετούς προγραμματισμού και προετοιμασίας», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι σε συνέντευξη Τύπου.

Τον Φεβρουάριο, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να παράσχει αποδείξεις για την εμπλοκή της. Λίγες μέρες αργότερα η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι «εξουδετέρωσε» τον αρχηγό της AQAP, Κασίμ αλ Ρίμι.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Το εάν ο Πομπέο ανέθετε “οικιακές εργασίες” σε δημοσίους υπαλλήλους ερευνούσε ο αποπεμφθείς επιθεωρητής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: