Ο Πρωθυπουργός πρέπει να δείξει ξανά τόλμη στον Έβρο, και ξανά στο Αιγαίο: Ο “συμβιβασμός” συμφέρει στην Τουρκία

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όταν στο τέλος Φεβρουαρίου η παραβατική Τουρκία επιχείρησε εισβολή στον Έβρο χρησιμοποιώντας περίεργους -εκπαιδευμένους, όπως αποδείχθηκε- «μετανάστες», η ελληνική κυβέρνηση απάντησε, όπως αρμόζει σε μία χώρα που είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μία ορθή απόφαση, την οποία επικρότησε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ακόμα και οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι εθνομηδενιστές, που υποστηρίζουν πάντα υποχωρήσεις προς την Τουρκία, ένοιωσαν …υπερηφάνεια.

Δεν είναι τόσο θέμα πανηγυρισμών και δικαιολογημένης ικανοποίησης για το αποτέλεσμα που ήταν μία ήττα της κατοχικής δύναμης. Όσο για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν με την αποφασιστικότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού, που είχε την υποστήριξη και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Αυτό δα έλειπε να μην στηρίξουν με όλα τα μέσα μία απόφαση προστασίας των ελληνικών συνόρων.

  • Πρόσφατα είδαμε ξανά στον Έβρο το είδος της τουρκικής επιθετικότητας που εμπεριέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Βεβαίως διίστανται οι απόψεις για το τι έγινε, και τι δεν έγινε, αλλά σίγουρα ότι και να συνέβη πρόκειται για απόδειξη υλοποίησης σχεδίου εναντίον της χώρας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε δημόσια ότι δεν πάτησαν οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος, και αναγκαστικά -λόγω της θέσης του- θα τον πιστέψουμε. Όμως, προβλημάτισε τους πολίτες το ελληνικό διάβημα, που παραμένει απόρρητο και ενώ έχουν γνώση αυτού οι Τούρκοι. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του και ο ελληνικός λαός.

Οπωσδήποτε, εάν οι Τούρκοι πάτησαν τα χώματα του Έβρου πρόκειται για μείζον πρόβλημα. Από την άλλη, ελληνικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι οι Αττίλες, δεν αμφισβητούν τα σύνορα, αλλά στοχεύουν τον φράκτη που κατασκευάζει το Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού, διότι τους χαλά τα σχέδια. Το τείχος είναι τείχος, και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση όταν γνωρίζουμε πως η Τουρκία στοχεύει να στείλει χιλιάδες άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο ελληνικό έδαφος. Με τον τρόπο αυτό θα προκαλέσει ένα απίστευτοι χάος, και δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε τι θα συμβεί. Θα πρόκειται για ανθρώπινη «ωρολογιακή βόμβα».

Ταυτόχρονα, στοχεύει να αλλάξει τα ποσοστά του πληθυσμού, ιδιαίτερα στον Έβρο, ο οποίος αποκόπτει την Τουρκία από τις περιοχές όπου ζουν μουσουλμάνοι ελληνικής καταγωγής. Η Τουρκία θα ήθελε πάρα πολύ να μπασταρδέψει τον πληθυσμό του Έβρου.

  • Προσέξτε: Δεν πρόκειται για “fake news” των γνωστών ψεκασμένων εθνικιστών, οι οποίοι έχουν καταστεί μάστιγα για τους δημοσιογράφους που επιμένουν να υπηρετούν την αλήθεια.. Είναι μία επιβεβαιωμένη πληροφορία, που δεν χωράει καμία αμφισβήτηση, και όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα «την παίρνω απάνω μου».

Όπως και στην Κύπρο, που εκεί επέβαλε τους σχεδιασμούς της με πόλεμο, η κατοχική δύναμη επιθυμεί να ελέγξει την περιοχή του Έβρου με το νέο της όπλο: τους εκπαιδευμένους «μετανάστες» που εσχάτως χρησιμοποιεί αντί των δικών της Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όσα δεν παίζουν το τουρκικό παιγνίδι, βρίθουν κειμένων για τον τρομοκρατικό στρατό του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN μέχρι παιδιά χρησιμοποιούν στη Συρία και κυρίως στη Λιβύη. Όσοι μισθοφόροι εστάλησαν στη Λιβύη προέρχονται από αυτές τις ομάδες, που πολέμησαν για την Τουρκία στη Συρία.

Ο Θεός δεν ευλογεί πια την Αμερική! Η υπερδύναμη και ο Τραμπ πρέπει να δαμάσουν τους ρατσιστικούς δαίμονες τους…

  • Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος και ειρηνόφιλος πολιτικός, επέλεξε το δύσκολο και ακριβό δρόμο του φράκτη. Όταν ολοκληρωθεί η Ελλάδα θα έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Όπως κάνω συχνά, ξεχωρίζω τους λεγόμενους «μετανάστες», οι οποίοι είναι τζιχαντιστές από τους πραγματικούς πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί και τους μεν και τους δε. Όπως αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, επιβεβαίωσε ότι 17 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) αναγνωρίστηκαν μεταξύ των προσφύγων που πήγαν στο νησί με βάρκες. Η Κύπρος, βεβαίως, δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ποιοι είναι οι τζιχαντιστές και ποιοι όχι, Που σημαίνει ότι τις πληροφορίες έδωσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες, προφανώς οι αμερικανικές και οι ισραηλινές.

Από που έφτασαν οι τζιχαντιστές στην Κύπρο. Ποιος τους έστειλε; Η απάντηση είναι τόσο εύκολη.

Η Ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσει και να σταματήσει τις ροές τζιχαντιστών. Η συνεργασία της με την Αμερική και το Ισραήλ της επιτρέπει να έχει την απόλυτη πληροφόρηση. Οπότε, η απόφαση ότι δεν θα περάσει κανένας εξ αυτών των επικίνδυνων στο ελληνικό έδαφος είναι ορθή και σωτήρια για τη χώρα.

Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι πιο ευάλωτη. Δεν έχει στρατιωτικά μέσα για να αμυνθεί, ενώ η Τουρκία θα μπορούσε και να χρησιμοποιήσει τα «σύνορα» που επέβαλε η εισβολή και η κατοχή. Είναι γι’ αυτό το βασικό λόγο, που δεν έπρεπε να ανοίξουν τα οδοφράγματα, μέχρι να περάσει η κρίση του κορωναίού. Δεν είναι τόσο το πρόβλημα των κρουσμάτων, που είναι πιθανόν να αυξηθούν, όσο το θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή τρομοκρατών, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί …βλέπουν τον ουρανό! Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα λόγο παραπάνω να στηρίξουν την κυπριακή κυβέρνηση. Γιατί το τείχος που κτίζει ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται νόμιμη άμυνα, ενώ τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μία παράνομη πράξη; Είναι τρελή η αμερικανική «λογική».

  • Σε τέτοιες περιπτώσεις, η κάθε χώρα και ο κάθε ηγέτης πρέπει να σκέφτονται μόνο το λαό τους και τους τρόπους προστασίας της εθνικής κυριαρχίας των πολιτών τους. Ο ισχυρισμός ότι παρανομούν, επειδή προστατεύουν την εθνική κυριαρχία, είναι έωλος.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε το πρώτο τεστ του Έβρου και το μεγάλο στοίχημα της πανδημίας. Καλά τα πήγε και η Κύπρος. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει μπροστά του δύο «βουνά»: Είναι οι αναμενόμενες τουρκικές επιθέσεις, ξανά στον Έβρο, και ξανά στο Αιγαίο. Είναι καταδικασμένος να πετύχει…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Τραμπ θέλει να βγάλει έξω τον στρατό; Ας ελπίσουμε ότι ο δρόμος μέχρι τις προεδρικές εκλογές δεν θα “στρωθεί” και με άλλο αίμα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: