Ο Πρόεδρος Τραμπ αρνείται να φορέσει μάσκα: Οδηγία σε αξιωματούχους και προσωπικό του Λευκού Οίκου να φέρουν “καλύμμματα προσώπου”

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Φωτογραφία via Twitter, @Scavino45




Οι περισσότεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κλήθηκαν να φορούν μάσκες ή “καλύμματα προσώπου” σε δημόσιους χώρους για πολλούς και περίπλοκους λόγους, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Όπως αναφέρει είναι μια κίνηση για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωναϊού στο εσωτερικό της προεδρικής κατοικίας, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της κυβέρνησης, που αναφέρθηκαν σε μια οδηγία που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Ωστόσο, η οδηγία δεν ισχύει όταν το προσωπικό βρίσκεται στα γραφεία. Η οδηγία ζητά απ’ όλους να σεβαστούν και το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αρκετοί υπάλληλοι και αξιωματούχοι έχουν επιλέξει να εργάζονται από τα σπίτια τους.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι απίθανο να φορέσει μάσκα ή κάλυμμα προσώπου, λένε οι βοηθοί του.

Προηγουμένως, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι δεν είχαν φορέσει μάσκες ή καλύμματα προσώπου στη Δυτική Πτέρυγα, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης και επισκέπτες του συγκροτήματος.

Ως γνωστό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν συστήσει τη χρήση μάσκας για άλλους σε δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, η ανησυχία έχει αυξηθεί εσωτερικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δύο υπάλληλοι του Λευκού Οίκου είναι θετικοί στον ιό: πρόκειται για ένα βοηθό του κ. Τραμπ και την εκπρόσωπο Τύπου του κ. Πενς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: