Ο Ντόναλντ Τραμπ βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε ο Μπόρις Τζόνσον: Εθνική απειλή ο κορωναϊός…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ έξω από το Όβαλ Όφις, στο Λευκό Οίκο. Official White House Photo by Andrea Hanks




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Λέμε ξανά τα ίδια και τα ίδια και πολλοί στην Ελλάδα μπορούν να μην αντιλαμβάνονται την τραγωδία του αμερικανικού λαού, διότι ήδη έχουν εξέλθει της καραντίνας. Όμως, κάθε μέρα που περνά η κατάσταση αντί να βελτιώνεται γίνεται ακόμα χειρότερη.

Και αυτό οφείλεται σε ένα άνθρωπο: Στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε ο Μπόρις Τζόνσον. Ότι και να λέει και να κάνει, δεν τα πιστεύει. Δεν θεωρεί ότι λόγω του κορωναϊού έπρεπε να «κλείσει» η Αμερική. Στην πραγματικότητα πιστεύει αυτή την αναλήθεια που είπε στους νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ότι ο κορωναϊός θα φύγει όπως …ήρθε, και δεν θα χρειαστεί εμβόλιο για να νικηθεί.

Ως γνωστό, ο κ. Τραμπ είναι και …γιατρός! Ποιος Φάουτσι, και ποιοι καθηγητές του Χάρβαρντ; Ξέρει καλύτερα απ’ όλους…

  • «Ο κορωναϊός θα εξαλειφθεί χωρίς το εμβόλιο. Θα φύγει», τόνισε. «Και ελπίζουμε ότι δεν θα τον ξαναδούμε από ένα διάστημα και μετά”.
  • Επανήλθε και δήλωσε ότι ”είναι πιθανό να υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ιού του χρόνου”. Και πρόσθεσε:
  • ”Οι ιοί πεθαίνουν επίσης, όπως όλα τα υπόλοιπα”.

Και πότε θα εξαφανιστεί ο κορωναϊός; Έχει την απάντηση ο πρόεδρος της Αμερικής:

Πιθανότατα αυτό θα συμβεί μετά το φθινόπωρο ή του χρόνου. Αλλά μπορεί και να ξανάρθει…

Οι επιστήμονες τραβούν τα μαλλιά τους!

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Τον ενδιαφέρει να φορτώσει τα λάθη του στους κυβερνήτες που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, ώστε να πουλήσει στους ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών, ότι αυτός ήθελε… Αλλά δεν μπορούσε. Και δεν μπορούσε διότι οι Δημοκρατικοί δεν του το επέτρεψαν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Αυτός είναι ο Πρόεδρος, όπως μας υπενθυμίζει συχνά. Και αυτός αποφασίζει.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ουάσιγκτον, οι προβλέψεις να επιβεβαιώνονται στην ολότητά τους.

Εδώ και μερικές μέρες ακούμε από Αμερικανούς συναδέλφους ότι ο ιός έχει «εισβάλει» στο Λευκό Οίκο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου ειπώθηκε ότι ο κ. Τραμπ, που μιμείται σε όλα τον Μόρις Τζόνσον, θα έχει και την τύχη του…

Την περασμένη Τετάρτη ακούστηκε ως φήμη ότι μία συνεργάτιδα της Ιβάνκα Τραμπ βρέθηκε θετική στον ιό. Ακούστηκαν και ψίθυροι για άτομο που βρίσκεται συνεχώς μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν.

  • Χθες οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Η φράση που χρησιμοποιήσαμε ότι «ο κορωναϊός εισέβαλε για τα καλά στο Λευκό Οίκο», είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Οι προβλέψεις για τη συνέχεια δεν είναι καλές, επειδή τα πρόσωπα που έχουν διαγνωστεί θετικά στον ιό είχαν συναντήσεις με άλλους αξιωματούχους και μέλη του προσωπικού.

Εκτός από τον μπάτλερ του κ. Τραμπ, προχθες έγινε γνωστό ότι η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Πενς έχει διαγνωστεί θετική. Η Κέιτι Μίλερ, είναι σύζυγος του Στίβεν Μίλερ, του πιο στενού συνεργάτη του κ. Τραμπ. Έχουν καθημερινή επαφή και μάλιστα αρκετές φορές την ημέρα.

Θα έλεγα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εξάρτηση από τον Μίλερ. Είναι αυτός που εκπόνησε την ακροδεξιά πολιτική του Λευκού Οίκου, ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Ήδη μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών.
Επίσης σε καραντίνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Στίβεν Χανς, ο οποίος είχε συναντήσεις με την εκπρόσωπο του κ. Πενς. Όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό για μερικές εβδομάδες.

Με την κ. Μίλερ είχαν συναντήσεις και πολλοί δημοσιογράφοι, και μάλιστα η ίδια -ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Τραμπ- δεν φορούσε μάσκα, όπως είδαμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Εκφράζονται φόβοι ότι η κ. Μίλερ για 72 ώρες ήταν κινητή βόμβα στον Λευκό Οίκο.

Χθες αποκαλύφθηκε ότι 11 πράκτορες ασφάλειας, είναι θετικοί στον ιό, 23 πράκτορες ήδη ανάρρωσαν και άλλοι 60 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Οι πράκτορες ασφάλειας φρουρούν και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην ασφάλεια του κ. Τραμπ και του κ. Πενς.

Τα χειρότερα μας τα επιφύλαξαν χθες:

  • Ο κορυφαίος επιδημιολόγος που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο, και τον οποίο αντιπαθεί ο πρόεδρος Τραμπ, ο περίφημος Άντονι Φάουτσι, ξεκίνησε μια «τροποποιημένη καραντίνα». Πρόκειται για τον Αμερικανό «Τσιόδρα», τον διευθυντή του NIAID (Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων).

Επίσης:

  • Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, θα εργάζεται από το σπίτι του τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με λίγα λόγια: Οι πιο σημαντικοί σύμβουλοι του κ. Τραμπ, που ασχολούνται με την ασθένεια, βρίσκονται σε καραντίνα. Συναντούσαν τον αντιπρόεδρο Πενς σε καθημερινή βάση, όπως και η εκπρόσωπός του, αλλά είχαν και επαφές με τον πρόεδρο Τράμπ τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς, εξετάστηκαν και είναι αρνητικοί στον ιό. Αυτό γίνεται κάθε μέρα. Αυτό, που αδυνατεί να αντιληφθεί ο κ. Τραμπ, είναι ότι όχι μόνο ο πλανήτης, αλλά και ο ίδιος, που νομίζει πως είναι Αυτοκράτορας, καθημερινά είναι όμηρος του κορωναϊού.

Χθες, κάλεσε στο Λευκό Οίκο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Παραβρέθηκαν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας. Το σκηνικό, από πλευράς προστασίας, ήταν φρικτό. Ούτε ο κ. Τραμπ φορούσε μάσκα, ούτε οι στρατηγοί, ούτε οι μεγαλοπράκτορες. Προφανώς νομίζουν ότι δεν μπορεί να τους απειλήσει κανείς. Το ίδιο πίστευε και ο Μπόρις Τζόνσον, και κινδύνευσε να πεθάνει.

Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης ήταν ο κορωναϊός, ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Προσέξτε. Δεν μιλάμε για πυρηνικά, και για στρατούς. Ομιλούμε για ένα ιό, που …έφυγε από την Κίνα και έχει «καταλάβει» όλο τον κόσμο…

  • Ο πρόεδρος Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πιστεύουν ότι για τη λαίλαπα που σαρώνει τον πλανήτη ευθύνεται η Κίνα. Οι μυστικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής, πιστεύουν ότι ο ιός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο. Μετά τη χθεσινή συνάντηση, αναμένουμε να πληροφορηθούμε τις αποφάσεις πολιτικών και στρατιωτικών. Αρκετοί αξιωματούχοι πιέζουν για κυρώσεις.

Ότι και να αποφασίσουν το γεγονός είναι ένα. Ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε οι μυστικές υπηρεσίες για τις οποίες ξοδεύονται τρισεκατομμύρια μπορούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο εναντίον του κορωναϊού. Μόνο οι επιστήμονες. Αυτοί πρέπει να στηριχθούν διότι μόνο αυτοί μπορούν να νικήσουν τον ιό…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η τουρκική προπαγάνδα δίνει “τροφή” στα ξένα ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδας: Ποιοι σκότωσαν τον μετανάστη στον Έβρο;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: