Ο Ισημερινός δεν μπορεί να δαμάσει τον ιό: Συνολικά 2.127 θάνατοι, σχεδόν 30.000 κρούσματα μόλυνσης

Αστυνομικοί και εργαζόμενη σε γραφείο τελετών μεταφέρουν σορό πολίτη που πέθανε από τον κορωναϊό σε γειτονιά του Κίτο, στον Ισημερινό. EPA, JOSE JACOME




Οι αρχές του Ισημερινού αναθεώρησαν χθες Κυριακή προς τα πάνω τον απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στους 2.127, ενώ γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται πλέον σε 29.559.

Ο απολογισμός των θυμάτων είναι θεαματικά αυξημένος από τον αριθμό που ανακοινωνόταν το προηγούμενο 24ωρο, που ήταν 1.717.

Η μεγάλη αύξηση οφείλεται στον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου 410 ανθρώπων, εξήγησε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

«Αφού ολοκληρώσαμε την κλινική-επιδημιολογική έρευνα για 410 θανάτους, προσδιορίσαμε ότι οι θάνατοι αυτοί πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19», εξήγησε το υπουργείο.

Επιπλέον, άλλοι 1.515 θάνατοι υπάρχουν υποψίες πως προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, διευκρίνισε.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Γουάγιας, επίκεντρο της πανδημίας στον Ισημερινό, έχουν καταγραφεί 1.059 θάνατοι επί συνόλου 11.705 κρουσμάτων μόλυνσης.

Η επαρχία που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι η γειτονική Μαναβί, όπου έχουν καταγραφεί 252 θάνατοι επί συνόλου 1.299 κρουσμάτων μόλυνσης.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 στον Ισημερινό ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 και 49 ετών, ενώ ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 50 και 64 ετών.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής σχεδιάζει να αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζει περί τα μέσα του Ιουνίου.

Πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίτο, Ecuador

Εξαιτίας πυρκαγιάς σε γηροκομείο έξω από τη Μόσχα: Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: