Ο ιός κτυπά άγρια το Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 9.000 οι θάνατοι, χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βολιβία

Ένας ιατρός προσπαθεί να πείσει ασθενή με κορωναϊό να τον ακολουθήσει στο νοσοκομείο. Το στιγμιότυπο είναι από το Εθνικό Παλάτι στην Πόλη του Μεξικού. EPA, MARIO GUZMAN
Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού γνωστοποίησαν χθες Πέμπτη ότι κατέγραψαν 447 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.377 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες.

Το γεγονός αυτό αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα ως εδώ σε 9.044 νεκρούς επί συνόλου 81.400 κρουσμάτων μόλυνσης.

Αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό είναι πολύ περισσότεροι από όσους καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μεξικό.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας ανακοίνωσε την άρση από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ορισμένων από τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Προβλέπεται η επανεκκίνηση ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων και ότι θα επιτρέπεται στους Βολιβιανούς να βγαίνουν από τα σπίτια τους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομίας Όσκαρ Ορτίς.

«Αυτό που ορίζει το διάταγμα είναι ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις πέντε το πρωί ως τις έξι το απόγευμα», είπε ο Ορτίς εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο. Διευκρίνισε πάντως ότι επαφίεται στους δήμους και τις περιφερειακές αρχές να αποφασίσουν ποιες οικονομικές δραστηριότητες θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν.

Εστιατόρια, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι δημόσιων συγκεντρώσεων δεν προβλέπεται να ανοίξουν ξανά.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας επέβαλε τον Μάρτιο πλήρη περιορισμό του πληθυσμού, έκλεισε τα σύνορα και τον εναέριο χώρο, με μόνες εξαιρέσεις ανθρωπιστικές πτήσεις και κάποιες που κρίθηκαν απολύτως απαραίτητες.

Στη Βολιβία, οι αρχές έκαναν λόγο ως προχθές Τετάρτη — τελευταία ημέρα που ανακοίνωσαν επιδημιολογικά δεδομένα — 280 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 7.768 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Εστία της πανδημίας στη χώρα των Άνδεων παραμένει η περιφέρεια Σάντα Κρους, όπου έχουν εντοπιστεί 5.366 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πlηροφορίες από AFP-REUTERS
Μεξικό, Mexico – Λα Πας, Bolivia

1.156 θάνατοι στη Βραζιλία σε 24 ώρες: Ρεκόρ 26.417 νέων κρουσμάτων, 26.754 νεκροί συνολικά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal