Νουριέλ Ρουμπινί: Η Αμερική φλέγεται όχι μόνο για τον Φλόιντ, αλλά και για τα 40 εκ. ανέργους

File photo: Είναι και για τα 40 εκατομμύρια ανέργους η εξέγερση, λέει ο Ρουμπινί. EPA, ANA-MPA
Την άποψή του για το κύμα εξέγερσης στις ΗΠΑ με αφορμή την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη, διατυπώνει ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρουμπινί, σήμερα καθηγητής στην σχολή Επιχειρήσεων Stern, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντας τις αναρτήσεις του με βίντεο από διαδηλώσεις στην γειτονιά του στη Νέα Υόρκη, αναφέρει:

“Οι διαδηλώσεις, ακόμη και η βία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ. Υπάρχουν σήμερα 40 εκατομμύρια άνεργοι άνθρωποι στις ΗΠΑ που είναι δικαίως εξαγριωμένοι: λευκοί, μελαψοί,  μαύροι. Οπως προέβλεψα πριν μήνες αυτή η κρίση θα οδηγήσει σε εξεγέρσεις και βία. Η Αμερική φλέγεται!”.

Παιδί Εβραίων Ισπανών, ο Ρουμπινί γεννήθηκε στην Τουρκία και μεγάλωσε στην Ιταλία. Εγκαταστάθηκε για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, δίδαξε στο Yale και υπήρξε επισκέπτης/σύμβουλος στο ΔΝΤ και  την Παγκόσμια Τράπεζα. Eγινε εξαιρετικά δημοφιλής με τις προβλέψεις του για την μεγάλη κρίση του 2008.

HJ

Ο Τραμπ το πάει στα άκρα: Θα χαρακτηρίσει τρομοκρατική, την οργάνωση ANTIFA, που ξεκίνησε τις διαδηλώσεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal