Nicosia 2040: «Οι μηχανισμοί αντιμετώπισης κρίσεων τύπου Covid – 19 σε επίπεδο πόλης»

Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, στη Λευκωσία, στις 4 Μαΐου 2020. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στην ικανότητα της πόλης να διαχειριστεί μια υγειονομική κρίση με τα χαρακτηριστικά πανδημίας, εστιάζει το δεύτερο μέρος της σειράς συζητήσεων για τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τη Λευκωσία, «Nicosia 2040» (www.nicosia2040.org), το οποίο διοργανώνουν, διαδικτυακά, ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono (www.oxygono.org) και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (www.cyc.org.cy) την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 19.00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Oxygono, η εκδήλωση Nicosia 2040: Volume II: «Οι μηχανισμοί αντιμετώπισης κρίσεων τύπου Covid – 19 σε επίπεδο πόλης» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει σε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω του Black Lemon TV, και μέσω των σελίδων των Oxygono και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου στο Facebook.

Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές οικονομίας και κοινωνίας προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου ανατροπή στο σχεδιασμό και τη στρατηγική νοικοκυριών, επιχειρήσεων, τοπικών αρχών, κρατών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής Ελένη Μαύρου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών και σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, και η Ειδική Παιδίατρος και σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, συζητούν για την εμπειρία από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και όσα πρέπει να γίνουν σε περίπτωση δεύτερου κύματος κρουσμάτων του Covid – 19 ή μίας νέας πανδημίας.

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στις αστικές μετακινήσεις, η αντιμετώπιση μαζικών επειγόντων ιατρικών περιστατικών, η προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και η μέριμνα για την ευεξία και την καλή ψυχολογία των πολιτών σε περίοδο πανδημίας αποτελούν τους θεματικούς άξονες της συζήτησης.

Περισσότερες πληροφορίες στο +357 22 678 670 και στο [email protected].

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΚΥΠΕ.

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

“Πρεμιέρα” στην Κύπρο: Πρώτη κανονική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στο Συνεδριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: