Το Twitter «έκρυψε» και άλλο μήνυμα του Προέδρου Τραμπ για τη Μινεάπολη: «Εγκωμιάζει πράξεις βίας»

File Photo: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλά στα μέσα ενημέρωσης για το Νότιο Γκαζόν του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, 21 Μαΐου 2020. EPA, Yuri Gripas




Σημειώθηκε νέο επεισόδιο στην κόντρα του Twitter με τον πρόεδρο Ντόναλντ, η οποία εξελίσσεται σε μία εντελώς πρωτόγνωρη μάχη, όπως μεταδίδουν το BBC και άλλα μέσα αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το tweet του Αμερικανού Προέδρου που έλεγε: «Όταν ξεκινούν οι λεηλασίες, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί». Ήταν ένα tweet που προειδοποιούσε με αποστολή εθνοφρουράς στη Μινεάπολη. 

Το Twitter «έκρυψε» το συγκεκριμένο tweet από τον λογαριασμό του Τραμπ, με την επισήμανση ότι παραβιάζει τους νόμους περί επαίνου της βίας.

Αντί να το διαγράψει όμως το αντικατέστησε με μία προειδοποίηση έτσι ώστε εάν κάποιος το κλικάρει, να μπορεί να το δει.

Η προειδοποίηση γράφει: «Το Twitter έκρινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο».

Η ενέργεια αυτή είναι ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμακούμενη κόντρα του Twitter και του Λευκού Οίκου, που αναμένεται να ενταθεί όσο προσεγγίζει η χώρα την ημερομηνία πραγματοποίησης των προεδρικών εκλογών..

 

Χθές ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

“Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους”, δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

Με πληροφορίες από Twitter και BBC

Εκδικείται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ο Τραμπ αναθεωρεί τη νομοθεσία που τα προστατεύει

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: