Μητσοτάκης για Ημέρα κατά του καπνίσματος: Σε 8 μήνες διαψεύσαμε όσους έλεγαν “αυτά δεν γίνονται”

Από την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook για την Ημέρα κατά του καπνίσματος. [email protected]
«Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Ο κ.Μητσοτάκης σημειώνει ότι «επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν», και πρόσθεσε ότι «όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα» γιατί όπως ανέφερε «διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως “αυτά δεν γίνονται”. Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές».

Επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς…

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Sonntag, 31. Mai 2020

Και καταλήγει στην ανάρτησή του λέγοντας:

«Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.

Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει, πια το δρόμο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο φράχτης θα κατασκευαστεί, λέει ο Δένδιας: Να μη γίνει η εξωτερική πολιτική της χώρας κονίστρα κομματικών παιγνίων

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal