Μειώνει κατά 50% τον μισθό του όπως και των μελών της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Ισημερινού

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λένιν Μορένο απευθύνεται στο λαό από το προεδρικό μέγαρο. EPA, Jose Jacome




Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο μείωσε στο μισό τον μισθό του όπως και αυτόν των μελών της κυβέρνησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο η προεδρία.

Με διάταγμα αποφασίστηκε “η μείωση κατά 50% την αποζημίωση του προέδρου της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου, των υπουργών και των υφυπουργών”, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Μορένο.

“Η μείωση των εσόδων του κράτους εξαιτίας της κρίσης της covid-19 είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να μειωθούν οι αποζημιώσεις” των βασικών δημόσιων λειτουργών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Μορένο είχε ανακοινώσει στις 12 Απριλίου στο Twitter την πρόθεσή του να μειώσει τον μισθό του καθώς και αυτόν άλλων υψηλόβαθμων δημόσιων λειτουργών. Το μέτρο τίθεται επισήμως σε εφαρμογή μετά την υπογραφή του, στις 8 Μαΐου.

Μέχρι πρότινος ο μηνιαίος μισθός του προέδρου ξεπερνούσε τα 5.000 δολάρια, του αντιπροέδρου ήταν 4.800 δολάρια, των υπουργών 4.400 και των υφυπουργών 4.200.

Ο μέσος μισθός στον Ισημερινό είναι 400 δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, στον Ισημερινό είχαν καταγραφεί 29.071 κρούσματα της covid-19 και 1.717 επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την ασθένεια. Όμως οι αρχές εκτιμούν ότι άλλοι 1.912 θάνατοι ενδέχεται να οφείλονται στον κορονοϊό.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίτο, Ecuador

Επιστρέφει ο τρόμος στη Νότια Κορέα: Αύξηση των κρουσμάτων μετά την εμφάνιση νέας εστίας σε κλαμπ της Σεούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: