Με προσευχή-φιέστα στην Αγιά Σοφιά: Και ευχή… με τηλεδιάσκεψη η ακραία πρόκληση Ερντογάν

Ο Ιμάμ Φερρου Μουστάιρ (Ρ) και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νούρι Ερσόι (Λ) προετοιμάζονται να απαγγείλουν το Κοράνι, στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, στις 29 Μαΐου 2020. EPA, ERDEM SAHIN




Με την ανάγνωση στίχων από το Κοράνι κορυφώθηκαν οι απαράδεκτες εορταστικές εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της Άλωσης της Πόλης στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδυ.

Παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, Τούρκος ιμάμης ανάγνωσε το απόσπασμα για την Κατάκτηση (της Μέκκας) από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία ανήμερα της επετείου της Άλωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν συμμετείχε στην προσευχή συνδεόμενος ζωντανά από την οικία του στην Κωνσταντινούπολη με την Αγία Σοφία.

«Μακάρι στην 600η επέτειο της κατάκτησης, το 2053, να έχουμε αφήσει στους νέους μας μια Τουρκία, την οποία θα καμαρώνει ο πρόγονός μας ο Πορθητής”.

Είναι πολύ σημαντικό που στην 567η επέτειο της κατάκτησης αναγνώστηκε το κεφάλαιο της Κατάκτησης (της Μέκκας) και διαβάστηκαν προσευχές μέσα στην Αγία Σοφία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο μήνυμα που απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μεσίστια η σημαία της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά»: Το μήνυμα της ΠΑΕ στα social media

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: